網絡小說集中討論區<9> 既嘗毒草,必當神農

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
個作者擺明一開頭個想做將夜 寧缺 桑桑個段
其實17-18年仲係嚴打期,《我的姐姐是大明星》本身紅到排名前10
比人搵左去飲茶
嚴打時期好多野都寫唔到既情況
大王呢種算係少見題材(其實唔係,但I MEAN大陸讀者眼中)但一樣係套路爽文,再加上輕鬆搞笑風格
自然吸引到好多人
睇得網文好多時都係求輕鬆,如果唔係,呢幾年都唔會越黎越多搞笑流派,走日輕路線

極品家丁單係歷史類,其實就已經輸左好多
大陸人超多鍾意睇都市,共嗚呢家野個個人唔同
一套走都市異能皮,玄幻骨既搞笑文,自然紅
最緊要都係呢兩年青黃不接,作品素質參差不齊
可謂蜀中無大將,廖化當先鋒
但係商業模式就反而係目前完善過以前
所以數據就絕對係宜家易突破(刷)過以前既紀錄
PS.大王饒命2018,極品家丁2008,睇網文人數絕對係宜家>以前5-10倍

如果真係要計,個人認為佢上一本水準比大王好更多
(雖然都係文抄公+系統)
但無奈人氣同作品水平永遠唔掛勾
正如拎文學獎(傳統意義)既作家,連五小白收入10%(甚至5%)都未必有既道理一樣
推一推 耳根 既 我欲封天
小世界d遊戲名都幾有心思
啱啱入坑
睇到over my dead body
個game最尾好熱血
psv有依隻game的
係好有創意
最新既「癲倒世界」除左性轉之外,仲有魔王勇者角色互換,任索最尾抹殺勇者癲倒世界既意思
再推多次全球高武
咁好睇都無人留意咁
呢樣真 去貼吧睇過都無乜人討論
但真係幾好睇
日日更 字又唔小又唔算水
日日都起碼3,4更 算係咁啦
內容唔重覆但又有高潮
主線仲要推得好心大
只能講, 呢個更新量已經嚇退咗好多人(包括我)
更新慢又屌 快又唔睇 咩世界
無屌過更新慢
我連地煞七十二變咁既更新量都追live
其他人中意屌慢我就阻止唔到啦
推夠了 自己慢慢J
仲有王國血脈
中途棄左
岩岩睇返邊本書
文筆劇情係唔錯
不過既視感太重
新鮮感太低
今日先睇到王國血脈9日前更新咗
突然想搵翻本書
作者叫皇xx

內容講太古時期,人類係神魔既食物
最後主角做左主神,人類有一席位

主角有三個分身,一個好似機械人冇感情,一個用劍,一個係魔族用刀
皇甫奇
好似係!
咁好易搵了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞