網絡小說集中討論區<9> 既嘗毒草,必當神農

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
大佬呀 就當我係用家問題
你唔諗下d作者既能力
十本有八本唔係暴走就爛尾 仲有一本斷更
剩返真係百裏無一先好彩揾到本好頭好尾
好似永夜咁我夠追live 佢咪又係無啦啦暴走
有冇d小說類似寵魅/仙逆
睇過好多玄幻修仙暫時最鐘意呢2本
有冇d為愛入魔逆天改命之類好睇
耳根既除左連載緊都睇晒
或者好似妖神記咁重生類型咁都唔錯
係咪翻譯小說來 點解D文筆咁日系
好似個作者係女性黎,所以佢d文筆比較秀麗
其實一本書寫得好文字夠精煉又好睇
幾千字都可以睇好耐
幾百萬字冇問題 不過有幾多真係唔水字數
但唔知係唔係輸入法有問題,會見有好多錯字
大王饒命
大王饒命入最後直路之後加速得好快
心諗點解咁快完
原來都已經千三章
live左大半年
真係好好睇,可唔可以唔好咁快完
屌尋晚睇完白晝星光就訓左
原來已經大結局
以為最終決戰仲會繼續打

收尾好急
牧神記好睇
呢排又開始睇番爽文
伏天氏
問題在要搵冇毒點既爽文
養咗十幾章都係吊癮
冇可能的
走去睇左套叫全球高武,以為完左本
點知睇到500幾先知仲連緊......
而家好失落,有咩完左本嘅好睇
有咩要求
你既毒點可能係其他人既G點
你既G點又可能係其他人既毒點
個頭要吸引,完左本⋯⋯
通常點爛我都睇得哂
驚悚樂園啦
睇睇
最鍾意啲鳩野
詭秘塊鏡好似好撚慘咁
種感覺就好似兵為娘娘做好多野但最尾被人一句KO
無架啦..基本上當初定左型就係網絡小說=日更=長篇至少100萬字
加上好似漫畫都係咁,做到最紅既時候,個網站都可能有10%收入係靠呢本最紅最高人氣賺返黎,甚至更多既時候,一定唔會比你話完就完
唔講五小白,睇下三天兩覺既驚悚,都拖到咁長咁耐,佢自己講過比預期長一年先完結
就算係五小白,好似番茄咁,當初星辰變,盤龍,你都起碼搵到佢個架構係完整,而唔係一味水水水

至少點解變左日更,就要怪血紅條仆街,最早出道,偏偏當時比較高質仲要可以日更萬字既痴線佬
再早期,即係仲係論壇果陣既時期,大家都係不定時更新/周更

宜家太過本末倒置,只重量不重質
再長就好難睇
宜家停我覺得岩岩好,節奏唔算太拖太水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞