[維園檔] 認真,呢檔野同zookeeper拎左授權/代理?

497 回覆
307 Like 3 Dislike
有咩方法搞串個party?最憎侵權
email咗海關
但佢地問我閣下懷疑有關貨品為冒牌貨品的原因。
應該點答好

zookeeper無出公仔 入唔到冒牌貨品因為本身無正貨 話侵權啦

email都無咩用 要公開俾壓力d海關先會做野
email咗海關
但佢地問我閣下懷疑有關貨品為冒牌貨品的原因。
應該點答好

zookeeper無出公仔 入唔到冒牌貨品因為本身無正貨 話侵權啦

其實成條女人街海關都無掃 年宵可以期望佢地會做啲咩
This is to acknowledge receipt of your e-mail message. We will give you a reply, where appropriate, as soon as possible. If your e-mail message contains urgent intelligence matter(s) or intelligence related to Lunar New Year Fairs, please call our 24-hour Customs Information Hotline at (852) 2545 6182.

Customs & Excise Department
(The above message is generated by an auto-reply programme.)

本部門已收到閣下的電郵。如有需要,我們會盡快作出回覆。如閣下的電郵涉及緊急情報或涉及年宵市場的舉報,請致電24小時海關舉報熱線 (852) 2545 6182。

香港海關
(以上為電腦程式自動發出的訊息。)
This is to acknowledge receipt of your e-mail message. We will give you a reply, where appropriate, as soon as possible. If your e-mail message contains urgent intelligence matter(s) or intelligence related to Lunar New Year Fairs, please call our 24-hour Customs Information Hotline at (852) 2545 6182.

Customs & Excise Department
(The above message is generated by an auto-reply programme.)

本部門已收到閣下的電郵。如有需要,我們會盡快作出回覆。如閣下的電郵涉及緊急情報或涉及年宵市場的舉報,請致電24小時海關舉報熱線 (852) 2545 6182。

香港海關
(以上為電腦程式自動發出的訊息。)

1人1信
不過檔野坐到好高嗰個男仔幾靚仔
行過俾佢電到濕晒

其實成條女人街海關都無掃 年宵可以期望佢地會做啲咩

我最憎係佢地發新年財,幾十蚊成本賣夠幾百仲要串串貢話吓我地原創喎

其實女人街直接淘寶翻黎賣舊幾水都好狼 究竟係眼紅佢地發新年財定係真係專重版權 如果係前者 咁唔洗討論啦

我最憎係佢地發新年財,幾十蚊成本賣夠幾百仲要串串貢話吓我地原創喎

其實女人街直接淘寶翻黎賣舊幾水都好狼 究竟係眼紅佢地發新年財定係真係專重版權 如果係前者 咁唔洗討論啦

唔會眼紅佢地發新年財
當然版權係最大嘅前提
只係針對岩岩篇報導令我更嬲
點解可以理直氣壯話自己冇侵權

BTW 我都想問女人街啲檔有冇人都舉報過

你問下樓上班巴打 年宵先出現講版權 btw 香港01嘅報導可以信幾多成 有腦都應該唔會咁大膽同報紙雜誌講話完全無侵權 篇報導仲要講係討論區睇完先去捕 明顯就係帶風向 乜依家連登仔咁易比人帶住走
攤檔負責人,正就讀城大的4年級生郭先生接受《香港01》訪問時表示,了解到網上有人抨擊版權問題,坦言「冇用ZOOKEEPER名義,官方原版只係2D公仔的構思,依家呢個公仔要自己畫圖、度size、上大陸整」,坦言本來ZOOKEEPER只有2D一面作藍本,製成實物的話其餘3面形狀及大小都需要自己設計量度。他又指,「上年都係咁做,都賣得晒啲貨,今年亦加入咗新的公仔」,懷疑是有人眼紅才在網上不斷抨擊,「唔好做鍵盤戰士,不如過來睇吓件貨先評論」。

咁撚串,唔搞鳩你對唔住自己同日本原創人啦
攤檔負責人,正就讀城大的4年級生郭先生接受《香港01》訪問時表示,了解到網上有人抨擊版權問題,坦言「冇用ZOOKEEPER名義,官方原版只係2D公仔的構思,依家呢個公仔要自己畫圖、度size、上大陸整」,坦言本來ZOOKEEPER只有2D一面作藍本,製成實物的話其餘3面形狀及大小都需要自己設計量度。他又指,「上年都係咁做,都賣得晒啲貨,今年亦加入咗新的公仔」,懷疑是有人眼紅才在網上不斷抨擊,「唔好做鍵盤戰士,不如過來睇吓件貨先評論」。

有立體喎

唔會眼紅佢地發新年財
當然版權係最大嘅前提
只係針對岩岩篇報導令我更嬲
點解可以理直氣壯話自己冇侵權

BTW 我都想問女人街啲檔有冇人都舉報過

你問下樓上班巴打 年宵先出現講版權 btw 香港01嘅報導可以信幾多成 有腦都應該唔會咁大膽同報紙雜誌講話完全無侵權 篇報導仲要講係討論區睇完先去捕 明顯就係帶風向 乜依家連登仔咁易比人帶住走

我睇咗蘋果啲片 都真係有人咁講
岩岩上面檔qoo 咪係 仲話冇事嘅全街都係咁

仲以為講梗香港01個篇 qoo個個有埋片咁無嘢講啦 唔講唔覺 依家其實仲有無qoo 好耐無飲過

有立體喎

其實真係咁好賣嘅話 直接建議比zookeeper 間公司合作出公仔咪得 反正zookeeper好似又無出過公仔 btw 真心一路都想買隻正版 但zookeeper死都唔出
就係因為無被授權,所以先無官方圖樣,而要自己度尺寸姐
有無人起到涉事人物既底

有既開始做野

唔拉人都要狙擊

大神
有無人起到涉事人物既底

有既開始做野

唔拉人都要狙擊

大神

有樣應該易起過backup佬掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞