[維園檔] 認真,呢檔野同zookeeper拎左授權/代理?

497 回覆
307 Like 3 Dislike
有冇巴打可以整合所有賣懷疑侵權物品嘅攤檔號碼?
已經draft好點份email準備send晒畀老任,zookeeper,marvel

70 hkdryclub

164無留意有無檔名 醜怪pokemon
年年都有post狙擊,但海關唔理咖

利申:以前開過post,搞到上埋報
Email 俾學校有冇用

就算賣老翻公仔,你e俾學校係無用,因為學校鼓勵學生搞年宵,想佢哋實踐書本所學,學下做生意經驗,又可以post上學校網頁/FB。
剛才google,有學生2012年年宵買whatsapp, ICQ logo公仔,學校仲要貼埋攤位D相同相關報導上學校網頁。
報海關
報海關
又係佢地
試過報海關 (但唔係報侵權 係懷疑違反商品說明條例)

唔知程序一唔一樣
嗰次打電話 等abt5mins 真人接聽
留資料 有舉報編號
之後會問 如果繼續 希唔希望有call back

呢個時候 你手上要有充足証據
例如 相、單、貨、之類
過兩日會有審核組 (定唔知調查組)
會打返嚟問

如果夠料做
會send去 調查組(定唔知審核組)
到時真係正式要去總部落份口供
再遲啲有機會更要出庭作証

我因為無留底 証據薄弱
無十足把握 但要抽1日落口供/ ?日上庭
所以去到第2個電話就主動中止調查

但想講佢地點都會有答覆
請問班send咗信嘅巴打
海關點覆?
推,完全無design無創意咁賺錢
今日放假打左去舉報熱線
海關哥哥表示年宵收到舉報會盡早處理(自稱)
講完一輪會有檔案編號
最後可在叫佢案件有結果call返你
召集所有年宵侵權檔口照片
又要賺錢又要無創意
抄人真係好柒
今日放假打左去舉報熱線
講完一輪會有檔案編號

幾年前既cool都要拎出黎
輕輕一推
今日放假打左去舉報熱線
講完一輪會有檔案編號

堅既話,佢地大獲了
動漫節都有掃檔,唔明點解年宵冇
無用的
舊年已經講過要版權人提告先有效

人哋中同關佢咩事

中學同學係侵權撚

關個位巴打咩事

用中同呢d垃圾term已經係有問題

打多兩隻字好難?

賣唔哂有剩溝埋d新。抄襲貨一齊賣

最好有清晰價錢牌,寫到明咩野咩價
我自己就報左一間
其他巴絲可以自己隨機去報
最好就親身落去一次睇埋貨拎上手影埋相先去報
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞