其實KIA的車係咪真係咁差?

385 回覆
11 Like 56 Dislike
渣過老友架新morning, 內籠設計幾好,唯一覺得唔好係車頭幾嘈
香港人點都係品牌行先
無錢揸一手benz點都揾架2手玩下
玩完又轉款
同日本車d香港代理一鳩樣
d air bag 10 個變兩個
香港要有原廠個種配備
樣樣都計稅
但連氣袋都偷就過份左
寧願內裝/科技野減少少都唔好減呢D安全設備
反正日韓車都係走性價比路線
https://toyota.jp/noah/safety/?padid=ag341_from_noah_top_safety05#

日本Noah7個
香港Noah講明司機頭+膝同導航位頭有airbag=3個

仲未計其他safety野未閹

屌拿星
其實點解要閹
計稅
有d設備就諗住cut多少少變相做option
又可以cap多d水
韓國係將啲好嘅野留俾自己,差嘅就出口,自己諗
係hk代理特別閪定廠要咁做
全世界多唔多地方咁
香港無廠自然就閪哂
隔離台灣頂籠咪有d款唔入
但未到safety都cut咁鳩
三星咪雷諾
cut safety有無得加錢加返
真係睇代理
詳情未仔細咁睇
不過又揾番Noah做例子
得advantages同luxury兩個trim
兩個既safety一樣
而luxury淨係得皮凳可以加option做靚皮

你話呢
姐係連加返safety嘅機會都無?
即係無囉
不過網上睇spec未必最update
攞番份catelog最穩陣
但加番既機會唔高
有無人直接email之類屌上廠
屌得多又賣得唔好就自然改
Kai 先買 Kia 揸
日本車已經賣得唔好啦
歐元英鎊跌到傻,歐洲車d價錢只係貴日本車少少

e. g. Mazda CX9 賣50萬,同價錢點解唔買Land Rover Discovery Sport
Land Rover喎,淨係諗個牌子都J上天啦
你再睇下街頭多Discovery Sport定CX9

雖然而家Land Rover已經係差仔野,貨源未必響英國出

但與其屌,不如直頭揀第二個牌子
講係咁講 但歐車始終整貴
整條毛
梗係未過保養就甩手玩第二架
日本車就係
歐洲車都無日本車咁寸
又攞番stinger GT黎講
加拿大先standard四驅,美國英國無
咁即係點
https://youtu.be/4o4ifpY4Evg
留意番依個係雙氣袋version黎,氣袋再加係5星
我決定喂埋佢比你
https://youtu.be/f_gagS6L5NY

唔個邊個唔識
品牌好重要,因為車,賣返出去機率好高,諗清楚。

利申剛買rav4。
利申前幾年係不丹坐足8日kia suv,感覺超好。

睇黎你係黎搞笑
我建議你上euro ncap個網睇多次個safety pack包咩先再講
仲有morning 加左safety pack都係得4星

唔係話咩都掉條片上黎就係 掉上黎之前唔該望一望條片
第一條係11年
第二條係ancap黎 唔同標準 你不如拎日本個Jncap出黎 有6粒星呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞