其實KIA的車係咪真係咁差?

385 回覆
11 Like 56 Dislike
睇中左2018 SORENTO 3.5 GT
想試下V6
唔過40萬係得KIA做到
試左車未?
其實啲車係唔差不過個名累事
外國軍隊真係簡稱「Killed in Action」做KIA
保養先係問題 聽講保養唔好。 態度都唔好
直上stinger 買新車揸幾年
Killed in Accident
Btw想試下v6咪求其買架二手previa 3.5 試到你唔想試
試左車未?

試左
車內設備齊全, 7座尾排都好闊, 大天幕好正
第一次買韓國車同SUV, 之前都聽唔少有關KIA的負面消息
如果買左都預左俾人問
保養先係問題 聽講保養唔好。 態度都唔好

就係, X龍出哂名
揸緊sorento,可惜係電油,呢個價位加個堆配置,冇野好投訴吶
直上stinger 買新車揸幾年

Stinger係幾正, 不過想要SUV款
揸緊sorento,可惜係電油,呢個價位加個堆配置,冇野好投訴吶

師兄揸緊邊期車?
講得可惜電油我估都都係17 18
再早啲,買柴油版啦
品牌效應太重要
我唔會捨得比40萬去買部kia

就好似你同我講小米出左部好正好抵好勁既電話
我都唔會比錢買唔會用
咩年代仲v6
入油入到破產架車又踩極都唔去

入場費係平過人地兩三萬
但之後啲油錢service錢樣樣都貴過人
泡茶廢鐵
想問一問 其實如果對車無咩特別大要求,只係假日車
佢架morning 買唔買得過? 剛剛新牌玩左兩個月04 gd jazz 無咩特別唔滿意, 只係車舊左D
想出架新小小 唔知大家點睇? 14年gk jazz 都要十萬起跳
韓國車都無咩人話成日壤都係咁整, 但似乎要預部分非消秏性既零件壞左車房番廠都買唔到現貨要訂3-4星期咁, 二手買無壞, 平買平賣
問題似終係保唔到值
如果一直揸到夠拉去變廢鐵係OK
如果要放賣就唔易放
啱啱入咗架 KIA AT Stonic 表示咁嘅價位揸到壞拎去劏都抵啦
有考慮過新jazz同spade 但都係stonic值d
係d人唔中意kill in accident同泡菜姐
其實近年佢d車都開始追上日本車
利申非打手 以車論車

不過morning就算把啦 除非絕大部份時間都係1-2個人坐
full load行車真係不了
stonic at好似好抵屌款又好睇20萬有找
其實Kia 渣係唔錯,抵屌
香港如果有三星代理就不得了
啲車型到震
本身想買MT 再平多兩皮
不過家人得1A牌就算啦
計埋大約19萬
個款又正 香港又冇咩人揸佢 (咁耐見過一架Only)
其實morning 頂級加多少少就到stonic啦 又好力d又好睇d
stinger同morning真係唔錯
上星期行九龍灣咁多間車行睇細車,morning真係最實淨淨下閂門果下都幾有質感,其次係新jazz rs,日產note隻門真係紙皮咁輕!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞