其實KIA的車係咪真係咁差?

385 回覆
11 Like 56 Dislike
3.3TT 香港出左70架以上喇
因為46萬真係冇其他牌子比到3.3V6TT FWD

打錯FR
仲要5座saloon ,nappa皮,前4後2 brembo brake, HUD
仲有好多德系車係option, 響stinger身上變standard
新polo都係17萬
仲有15個喇叭Harman-Kardon音響
係,數漏左
40萬你要既野佢都有晒, 安全度拎晒最高5*
開關過車門都應該FEEL到, 鐵皮同車架日本車唔係對手. 話簿既, 唔該你唔好坐過舊MORNING當坐晒所有韓國車

另外話Kill in Accident果D, 小心出街俾KIA撞Q死

為左班品牌HIHI一句, 同樣SPEC換個章BBA /LANDROAD你要60 70萬先埋到單, 呢舊錢自己諗

真係咁衰, 鬼佬地方唔會咁多.
利申 豐田轉會, 渣左SPORTAGE 17 年半 >40000KM路過
SPORTAGE 2017, 年半 加返標點先
心理關口先係最難過既關,香港稅車,彰顯唔到KIA品牌既定價優勢,Stinger 成個套餐都好靚,明顯係打緊歐洲車同凌志,講硬件同Option 一定係贏,問題就出自品牌形象,加埋個柒爆logo 同價位好多人寧願買2手歐洲車都唔買全新KIA 驚俾人笑
韓國車呢幾年跟車Option 好足,好多野都標配,靠SUV 同佢殺出條血路,歐洲美國大陸都賣得幾好,香港人太要面買左又驚俾人笑,仲要換章
點睇Hyundai?

Logo無咁柒,又同一集團
個logo其實睇多年就會慣啦
你依家睇世界盃,甚至好多場次nba賽事都會見到KIA啦
係香港人咁怕佢啫
唔識
淨係記得假日佢地showroom人流係差好遠
KIA長期多人,現代就小貓三幾隻

btw, 新款H1好正
之前試過部電動ioniq
唔錯👍
啱啱響港島西見到兩架
我覺得Hyundai logo 柒d
點睇佢部2019 Santa Fe?
所以一講鋼水
一定係鳩up
其實近幾年泡菜車我就覺得唔差
係揸果個人差
泡菜車依幾年畀人既感覺係大件夾抵食
就係因為咁 好多心態本身已經係弧寒既人都衝去買
但係佢地既弧寒直接反映係駕駛態度

我講既係香港 外國唔知
今時今日講鋼水 基本上係on9
全部車廠都講緊車架要做到重量輕+剛性強
就黎2019年 都仲有人討論緊舊鐵要重同厚先安全

如果想講車門托實 其實唔關鋼水事
hyundai 話下年有 i30
有 i30n 就好
9成香港代理西姐
下年有GT LINE 唔知會唔會MARK貴比返晒你
i30n
HYUNDAI 其他車唔知點解硬係好似好笨重

香港太多無知啦
唔知係時運問題定點
點解成日撞到d tesla司機仲仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞