其實KIA的車係咪真係咁差?

385 回覆
11 Like 56 Dislike
Kia二手車價幾抵買 2016 年車50000-70000有架 換句話說新車落地跌得快
雖然Morning好成功, 但 KIA 就唔止得架MORNING既
新車都係12 13萬 , 好多人寧願要新車(十萬鬆D渣新車播)

換轉AUDI BMW BENZ 50 60萬新車, 渣幾年都廿萬 三十萬啦, 果度幾多架Morning / Sportage / Sorento / Stinger!!!
佢地趺價得仲得人驚播~

係港人推祟雙田車 先十年車都咁企姐
1000cc 就好似有d弱
新牌仔考慮緊新車morning 定等二手stonic
百二匹 同 170nm 扭力 得1噸

加速快過2000cc NA noah播 ,好力過唔少1500cc日本車啦。
試下先 你會對細cc turbo改觀
仲要牌費便
睇扭力
有興趣買stonic
棍仔stonic正呀
平平地有棍玩
又夠實用
五年保養,家庭車一流
17.2 牛頓米算高?
睇你同咩車Compare啦
好力過晒1300cc 1500cc 既Corolla/ Jazz / Mazda 3果D囉
https://youtu.be/KSMy2ygw-8I?t=17

再上要同1400Turbo / 1800cc NA車比

而家興downsize 1000cc Turbo

Audi Q2
Ford Fiesta
audi Q2 已經150hp,250牛頓米
170牛頓米
你睇呢個係1400cc Turbo既spec 31萬

1.0 TFSI 係116ps/ 200nm $27萬
一架Q2夠買stonic加morning
AUDI 播!~

點同, 我覺得受眾唔一樣既, 人地話晒歐洲車 + 4圈
性價比唔係果班車主考慮因素吧~
岩就去馬~
好撚慢
不過daily drive 要咁快都冇用
唔改一樣有問題。班所謂師傅冇做話有做,維修部班sales好有禮貌咁推卸責任响個客身上。試過壞sensor返去整,攞車時佢話check過真係壞咗,我夠知壞咗啦,冇做過嘢就交車。又試過定期保養換油,個sales話換咗風隔,當住佢面開頭冚一睇,原來冇換過。又試過整花架車…總之每次返去攞車都要好似驗新車咁。

利申:揸緊柴7冇改車
架車得1噸 turbo低扭
兩三千轉 出哂扭力
日常用下點都夠哂
有無師兄可以講下點解1000cc的stonic會仲貴過2000cc的cerato?
聽sales講政府入左幾百架所以先做到咁平
而且香港賣緊舊款
kia?
哦!警車🚓
係,sorento
整花架車真係仆街
無換野都可以叫佢搞返
1係就消委會
唔止警車,消防都入咗一批
應該仲有少量散咗落其他部門
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞