其實KIA的車係咪真係咁差?

385 回覆
11 Like 56 Dislike
2手車 買morning /soul/ sorento 多唔多野整?
出過寒國新車既fd都揸唔夠一年急急離場轉玩水貨日本車
你話呢?
尊重 屌你老母講得閪啲我俾錢買野係你老細要尊重你?叫你含都得呀
我追POST 見到話追到歐洲車車尾
笑撚到我肚都痛
2手3年morning 6萬鬆d
有5年檢查保 自己預
2個grade都有得比?
千六204ps 仲想點?

每匹馬力$1000都唔洗
感覺連登仔吹奏完Mazda後
而家開始吹KIA

利申:宏益打手
Mazda 係全世界都吹緊,吹到雙田都唔再食老本開始加 options,改內龍
好多廠都有進步
但得唔到連登仔吹奏

Mazda底盤係唔錯
但細廠玩到模組化
掃把佬SGP係第一個…比本田更領先
Euro Ncap甚至在世界前列
其實咩車都唔係問題

你買得就預左部車會比人用咩目光猜度

Kia 咪 Kia 囉,無錢買貴車唔係咩問題

最撚柒就係d on 9 仔滅車章 或者型號

佢地心態係明知自己部車柒,以為滅左就昆到人係貴車

10部mark x 9個滅章扮貴野

呢d人我最睇唔起,反為光名正大玩kia真係無問題
其實Kia 係歐美個market share 幾好
比起萬記仲賣得
唔知點解黎到香港就俾人睇少
但又好似唔係太講得出佢邊度差
泡菜就係原罪
楂咁sorento. 係比起日本車差D, 就算比日本各廠最平既車系, D 嘢都係冇咁細緻
mazda 兩年前我買個陣都冇咁多人揸
同級平過日本車
一分錢一分貨
有咩問題
唔通我俾多幾萬銀直上歐洲車就話日本車唔好?
好似無咩意思
Honda 真係得返架type-r 同頂trim accord 有睇頭
韓國車一開關車門已經好明顯感覺到分別 輕到不得了
亞洲車架架車門都冇咁實在
同歐洲車直頭冇得比啦 但同日本車比 泡菜係感覺再輕啲
揸緊picanto,同價位車架架都差不多咁薄鐵
扣埋稅架新車都只值幾萬銀 一隻勞都唔止啦啲用料可想而知
有冇試過Sorento/ Stinger呀
同啲BBA一樣聲喎
依個就睇得出韓國車廠仲未夠資本
佢係谷行成本去做stinger唔太計回本
只係話俾人聽:泡菜有能力同技術去同日本車德國車鍊過

變相其他車未有能力全面upgrade同加厚料。

諗下,50萬唔使有依個package, 仲要挖audi前designer, bmw m sport division個director去搞架stinger幾不計成本
佢都唔知有無試過晒,我之前晌九龍灣行晒咁多間車行,morning隻門重量同聲實淨過jazz,日產note輕到紙皮咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞