FujiFilm討論區 (35) 8-16 12月開賣

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
提提 xt3 用家
用 sport mode 影 raw
capture one 開 raw 會變紫色
我都等緊呢支
有排啦下年
宜家買邊部好d
xt 2 or 20
請教下咁多位巴打 如果我想買XT20/XT2 我見水貨價錢差得2k幾 重視手感黎講係咪XT2都抵買? 抑或買行貨穩陣?
諗緊xt2定Xpro2
上皇室堡撚過覺得對焦差唔到幾多,係執着緊個反mon
利申:影小朋友
xt2 反應快dd

xpro 2 個evf 好屎, 除非對ovf 好有愛, 否則都係xt2 好少少

利申 xpro2 升左上xt3
我係反MON 同外型上, 我揀左外型(X-PRO2)
其實兩部都靚, 睇你自己鐘意咩款
我之前都係諗緊呢2部
個人覺得手感同反應xt2都出色d
最後跟樓上巴打入左行貨xt2
行貨貴左成3000幾 即刻無咁吸引 btw行貨純粹一年保養無其他?
由2018年11月1日起,凡於香港及澳門授權經銷商購買FUJIFILM數碼相機及FUJINON鏡頭,並於購買日起14天內於網上登記產品保用, 數碼相機可享額外3個月保用期、鏡頭可享額外6個月保用期。

係cam2買行貨kit都係9770
X-PRO 3 幾時出? 聽講2019CES出....咁起碼3月至出到貨?
有個x 喺上面嘅熱靴蓋邊度有得買
我都想知
之前見DCFEVER 有人賣, 80蚊個, 但賣晒
你去 FB 搵 fujifilm x 相機 taiwan粉絲團
有個台灣人9唔9就會賣
岩岩買左部xt3,想買支輕便腳,主要旅行行山影景之類,想問下有咩推介

對新手嚟講買腳仲辛苦過買相機同揀鏡,款又多
新手影相想問如果買xt-20搭咩鏡好
影景用18-55夠唔夠?
搭多枝人像影景深應該買咩?
或者一枝做晒可以點買
18-55新手好夠用,日常都好好用
想加多支玩大光圈可以諗35.4 , 平靚輕
56.2當然仲正,但新手用那個焦距可能唔太習慣
買枝靚腳用10幾20年都得
部機都咁貴, 唔係買枝CHEAP 腳呀?
200/2

唔好同我講呢支唔係人像鏡
其實主要都係花多眼亂,太多唔識揀
其實都係睇budget
跟住睇3摺/4摺, 啪腳/扭腳, 水平/波頭, 碳/鋁腳, 特別要求etc
七千二有冇送d咩?同埋係邊到入手?
gitzo 1 號腳
Manfroto Befree Carbon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞