FujiFilm討論區 (35) 8-16 12月開賣

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
一支去旅行好爽
同問,水貨買唔買得過
富士用左FACE DETECTION 就轉唔到測光MODE
其他品牌都係一樣?
無錯,唔洗換鏡唔使人等
自己買二手有保行貨
外盒唔知有無分別,但行有張綠色保養卡
Cam2 水貨?
Cam2 11xxx係body only
如果淨機上price.com睇 有間係富士特約代理 10xxx
想連鏡買
連kit係12680
最簡單,行貨相機鏡頭個盒入面會有張綠色既保養証。(千祈唔係俾果o的舖寫話"舖保" "店保" 搞亂

1.)水貨相機/ 鏡頭 : 無保養
2.)行貨相機 / 鏡頭 :12 個月保養
3.) 係指定授權經銷商買行貨再加上網登記做保養 :
- 鏡頭另外送多6個月保養即係一共18個月
- 相機另外送多3個月保養即係一共15個月

數碼產授權經銷商名單 :
http://www.fujifilm.com.hk/warranty/dlist.html

仲有就係如果唔係授權經銷商名單內買既相機同鏡頭,係無得參加富士搞既promotion, 即係好似近排買X-T3 body / Kit + 直倒送兩粒電既promotion.
如果去左四寶、三陽果o的唔係list 既授權經銷商買行貨,都係無果粒電換。
好詳細

唔好意思 搭單想問下
上星期係華仁影音買左支鏡 但無留意個保養印係數碼城
去到富士官網保養又成功登記到
但張收據係華仁影音 如果真係拎去保受唔受?
最緊要有保養証,有就無問題一定保到。
你既情況只係會無左多六個月額外保養期
三陽買佢有比cam2張單我,上網登記用cam2單登記成功咁我去cam2買直倒有無電送
你要機同直倒都係用Cam2 單登記先得
原來呢位係官方專員

以後舉手問就得
我想問xt2 kit set 最平做到幾錢?
得我仲用X pro2
邊度?
我有支16.4, 23.4,35.4,56.2....最近有人放支16-55,我重再入係咪好不智
富士鏡真係唔怕入 放出去可能打個和
無錯,平過租鏡
我而家有18-55 35.4 56.2
下一支想入16.4
諗緊放唔放左支18-55
不過其實去旅行真係用得最多係佢
爸打, 有我陪你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞