FujiFilm討論區 (35) 8-16 12月開賣

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
我上flickr睇多d先
18-55再加支35f2
35f2主力影人像
無人比意見我入唔入23
X-T3直度用途大唔大?除咗影直度同平衡前後重量外
為咗兩嚿電出多個直度好似有啲唔抵
自己決定啦

又唔係我揸機
如果係做野用就加
興趣用買黎無用
帶多2舊電好過
巴打講得岩,用前後景距離都影到ge
8-16 review 劣評喎
繼續用菜 12mm 算
10-24 都慳返
諗緊入唔入 90mm
做野差支長鏡
早幾日忍唔住手喺淘寶999人仔買左xt3直倒 望落同用落又似真野 唔知點解咁平 因為本身有多兩粒電 所以就唔使再額外買電
聽日買xe3 1855
希望唔會買完先話聖誕減價
其實我覺得兩支35都唔係貴,又各有各好, 打算入曬兩支
補番圖先

咁我唔再入新鏡先
前幾日入2支鏡都好肉赤
其實你點解想賣1855,你有咁多鏡唔夠玩咩?
諗住wide景用電話
影到就影
然後又有35/2 56
1855好似變左無乜作用
SHWAN THE SHEEP邊度買?
各位大大好,近日想幫自己攝影ig推高follower ,大家如果睇完啲相啱口味既就比心心同follow 啦,唔鐘意既都follow啦,再比反意見我。可以既話就介紹埋比朋友follow la(利申:ig page 底嗰啲睇完算)
Link:instagram.com/_man_photo_
.
器材分享:
Xt3(前排去旅行長插1024超正,由7D2轉過黎反唔到轉頭,重量同畫質有段距離,重要成本價入 不過機身好易花
Xe3(副機一流)
Xf1024(旅行必備)
Xf35.4
Xf1855
Viltrox Ef-x adapter +canon 70-200 f4 non is (對焦快)
各位大大好,近日想幫自己攝影ig推高follower ,大家如果睇完啲相啱口味既就比心心同follow 啦,唔鐘意既都follow啦,再比反意見我。可以既話就介紹埋比朋友follow la(利申:ig page 底嗰啲睇完算)
instagram.com/_man_photo_
.
器材分享:
Xt3(前排去旅行長插1024超正,由7D2轉過黎反唔到轉頭,重量同畫質有段距離,重要成本價入 不過機身好易花
Xe3(副機一流)
Xf1024(旅行必備)
Xf35.4
Xf1855
Viltrox Ef-x adapter +canon 70-200 f4 non is (對焦快)
請問 X-T3 雙卡槽
可以一張UHS-II 300MB/s for video
同一張UHS-I 95/s for RAW ?
上兩個月帶1855 1024 56.2去旅行
8成用1855
用得好爽,唔大枝,畫質完全接受
利伸未用過1655
暫時限自己拎35/2出街先
我係d知支鏡影唔到 就會skip去影其他野既人
睇下影一輪 會唔會掛住支1855

聽日諗住入會展 大館影下相
冇乜變型
再慢都好過 mf 講真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞