FujiFilm討論區 (35) 8-16 12月開賣

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
我試過70-200/2.8/4,18-135,50/1.8/1.4
with xt20

唔覺慢過用xf35/1.4

感覺都幾爽

70-200/2.8 慢過配5d4

相信xt3 會快啲
未試過

試下reset all setting先

用afs試

係咪室內影快門慢?

just guess
乜都試過唒
係成個畫面blur 連快門都襟唔到
😩
搞完一輪又會正常返 但隔一段時間又嚟過
又聽人講......

介紹黎識都好喎咁多野聽
原裝電?

唔好開pre focus?
新手想買xt20 兇宅買係咪貴好多
兩部性能一樣 主要分別係外觀
不過XT20有反芒方便啲
隊上整啦⋯⋯

劏你好正常
隊上行整啦⋯⋯

劏你好正常
見XT2 PRICE DROP 咁多真係好吸引
其實XT2 成像 同XT20 差遠唔遠
sensor一樣,考慮xt2係因為機身反應,對焦,手感(重量,大小,轉盤數目)同made in japan
XT20 broadway 連16-50 $7096 vs 18-55 星際 $73xx
大家點睇? 係咪18-55枝鏡好啲?
依家出X-T2 定 X-T20好
X-T3 hand grip係咪仲未有3rd party賣?
原裝成千蚊都幾貴
俾多$300 la
一定係1855
買左xt3 18-55 配多支23/2同35.4
覺得18-55可以收埋佢
今日拎左支35.4影朋友wedding, 執都冇執過落iphone再send出黎,個個都讚靚,全開我覺得都夠sharp.
想入埋支56.2

btw有冇腳介紹?budget 1000, 想1.5kg or 以下
其實係旅行同屋企人/女朋友合照,一年用兩三次咁。
咁多位大大想問下去旅行買邊支wide 鏡好?用緊xt3 xe3,本身有1855+3陽12f2+351.4
用緊16.4幾好,嫌唔夠wide我覺得買枝laowa9mm都好過samyang12
如果去第度買18-55 大約幾錢
想買又out budget
但t20 都7k 又覺得不如買t2 body
窮撚係特別煩
比得富士用嘅wide angle 顧得到大光圈又顧唔到焦段,好難揀呀
淨鏡? 好似2300
我原本都諗住x-t20 但前幾日見有人話x-t2平咗成千蚊就去咗買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞