俾少少tips最近睇上車盤嘅巴打

240 回覆
399 Like 21 Dislike
山林道你條乞兒想學人炒樓發達?

你無咁既命,無咁既運,亦都無咁既能力

傻西接火棒害全家

抵你死

多行不義必自斃
仆街
連低置區巴打都開名屌佢 條友仲未撚訓醒
你係咪指----
簽睇樓紙,就確保AA有佣 ---搵佢睇就一定要搵佢買
搵第2個人簽,你就可以㨂個水魚aa可以減佣<<< 呢個唔係好明, 者係再搵第2個 (後生無經歷) AA 買樓, 然後叫佢減自己佣 ??? 定叫番原本個AA話減價?
佢以為全世界有樓同冇樓都係分黨分派對立
仲要覺得冇樓=以後都冇
係得佢同3zero先咁低質
仲有個咩ihavetoldu 癲既 講野都未講得清楚 可以不理
恆生冇免費預批,得hsbc 有
你有機會搵到兩個aa約你睇同一個單位
咁你咪可以揀一個黎同佢deal

最好就可以直接搵到雙邊代理,咁佢減佣都減得爽啲
者係2邊由佢減到最低為至
補充:
就算你或你老婆簽左睇樓紙
又唔想經佢買呢個單位
咁你就真係唔可以搵其他地產代理
但你可以搵返同一間公司其他分行
(因為張睇樓紙係要黎保障公司唔係個aa)

同佢講你之前個aa跟得好甩漏唔可靠
所以問朋友介紹左你俾我幫手
通常咁樣更加易減佣金,因為佢不勞而獲

當然,本身個aa跟得好嘅,唔好用呢招恰人啦
屌你,唔買/買唔到冇得唔殺訂,咁撚好人保送你買下一間咩。買樓等批係有D焦慮,有臨約第一時間最好入多幾間bank。
怕死就自己早一個月去hsbc 做預批,執好D入息/地址文件,入定錢入支票戶口,搬定大訂D錢,要賣股票套現要早D啊𨳒你
學到野 多謝沒事兒巴打
通常suggest佢減幾多? 俾個7,8 折??? / 自動減佣既市價 因為廢時蝦人蝦得太盡
生疏有別,人地可以俾多半個佣自然識做啦,你要賺盡又唔加狗糧含得撚,要買心水好野信連登仔扣佣死得,跌市都係咁話
我調返轉,賣樓嗰時,同個aa講,你做到呢口價,我俾足1%你啦,其實我心知一定冇可能做到,最後個客就係用我嗰招搵另一個新入行aa劈佣劈到傻先簽到,都唔知話佢醒目定狠毒好,本身個aa跟左佢幾個月,睇左好大區,臨尾俾佢咁樣飛起左

利申,到佢驗樓嗰日我先知原來係同一個客
咁毒我真係做唔出
其實aa9成日比客撚係抵撚死
個時我都未識扣佣 提都無提過
聽落去都好... 我都做唔出, 都係轉下~輕輕俾個新人搞(唔太識減佣/想做生意) , 然後開佢8折算數 最盡最盡...
岩岩地產應承左會響臨時買賣合約度寫清楚會推遲俾大訂既時間,希望一切順利
我買果時俾多半個佣俾AA,升市唔反價重要鋤到價,加銀行本票,即使有其他AA搶新娘,抬價都係我買到,因為個賣家換樓都係用我果個AA
咁恭喜你,早D格個靚plan
點解嘅?
同路人
半年前賣, 都係趺穿賣價30-40萬, 師兄你果層係咪都係嘉湖黎
唔係嘉湖
估唔到連登有同路人
本身都諗住換樓,咁岩又搵到個平租盤咪膽粗粗賣左層自住樓

依家睇緊灣仔同西環口的舊樓,已經有d心買到,不過諗住觀察多幾個月睇下會唔會有口的再靚口的既貨買到
你睇清楚先啦
我地兩個本身都有換樓需要
中間租唔租都要俾多次印花稅佣金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞