俾少少tips最近睇上車盤嘅巴打

240 回覆
399 Like 21 Dislike
保乜鬼障
你自己簽左字劃左押邊日要比錢
你唔比就殺訂 就係咁簡單
你做業主同AA係你老豆老母會錫住你咩
2047 大限都無重點..
2020 金融黑洞 !
我個人覺得3同4本身同申請按揭無關, 做唔到就即殺訂;
得5可以用6黎延遲。

請尋求專業意見。
唔係呀,AA同左我講話佢會同業主解釋返,但我想black and white,我當業主真係肯,要簽咩文件作實? eg臨時買賣合約度加呢條條款? 定係有d咩附加文件?
市況差 業主出到貨 佢唔會難為你既 殺完訂都唔知仲賣唔賣到
咁點樣可以做到black and white? 有冇d專業d既term去寫返呢d point
專業d term e.g 臨時買賣合約入面加? 係理由將呢d要求就咁寫響白紙架嘛,麻煩晒咁多位
唔係呀,AA同左我講話佢會同業主解釋返,但我想black and white,我當業主真係肯,要簽咩文件作實? eg臨時買賣合約度加呢條條款? 定係有d咩附加文件?
市況差 業主出到貨 佢唔會難為你既 殺完訂都唔知仲賣唔賣到
咁點樣可以做到black and white? 有冇d專業d既term去寫返呢d point
專業d term e.g 臨時買賣合約入面加? 無理由將呢d要求就咁寫響白紙架嘛,麻煩晒咁多位
睇樓紙例牌寫1% 但一切以臨約為準
我唔係AA 專業terms真係唔知
延長成交期囉
你夠牙力 佢想開單 唔收都仲得
30萬15個月租,2萬蚊月租

搞咁撚多野,簽一年生一年死約,即係只 係三個月租金6萬蚊buffer
咁快到目標?
沒本事你仲話買新樓三房

30萬夠你簽左而家一年死約加等樓花時租樓租到幾耐呀?

落錯車上黎扮財演
係呀
雖然有第6點,
不過計番臨約14日簽正約
點解你個成交期咁短,
個半月都冇?
地膽aa真係把撚
專出埋啲招數呃新手
比埋啲豬頭骨你當搶手貨
幾組客約埋同一時間睇數好似去示範單位咁扮搶手
實情跟本係賣唔去嘅死貨
我冇話過買樓花喎
有好多貨尾一手,就黎入伙
或者入伙左一兩年,完SSD就放盤
總之下年內會搬新屋

你叫人上車,幫人仲蟹緊
我叫人等一陣,個個慳一百幾十萬

你冇資格笑人啦
你咁講即係覺得個市跌完?咁升返先抽水啦,暫時我贏喎,搞到人上錯車陪你嘅古惑aa
我冇叫人上車喎 由頭到尾笑你條垃圾廢咋

仲有屌你笑人買寶星
市升又笑淡淡
崩跌又笑淡淡
隻bot冇人update嘅?
廢淡真係鐘意屈人做AA
抵你落錯車一世租樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞