[26]繼續電單車經驗交流 (22)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
起步比油先放就好d,個人同埋架車重量,我個陣強制三堂都唔洗比油已經起步,普通轉彎都唔洗比油都ok,不過起步比油會定d,減少點左腳
我都係底唔敢望上去,轉個陣驚撞欄,結果踩死尾brake同唔敢比油
上面轉落去就冇事
慢慢練啦,我強制堂打都跌左好多次,跌到右大腿瘀紫色,小腿流血個d,pass強制之後上堂都跌左兩次
而家先黎改有機會排好耐,比我就唔會改,努力克服
我都想請教下各位
因為我每次收哂油門 架車流緊向前 之後做其他動作
例如轉灣唔夠速就再補油架車就好CHOK一下勁既
油門已經係極少慢慢比 但動力黎果下都CHOK一野咁
係咪有咩做得唔好?
1波?
係阿
你跟駕駛學院定街校?
你係1個彎都做唔到定點?
睇其他人好似又唔覺有CHOK果下
CHOK 果下 如果我唔係起哂鋼咁控住個人 個人一定向後"UP"一"UP"
唔會 而且應該唔夠時間同動力俾你轉2波
其實我會建議你遂個遂個彎黎
上去轉彎落斜 停 再做過
轉熟左 就由上面落黎 轉上去 停 再做過
1波個制動係特別大
隻手掌好細微咁郁 細到手腕冇郁咁先會唔chok
你一有扭依個動作正常都會chok
唔係好識講
你強制加速個彎係轉左定轉右?
如果係正常就唯有習慣佢果下啦
怕係因為手勢做錯左而CHOK
THANKS
唔係丫 就係講緊你扭大力左先chok 慢慢俾油唔會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞