[26]繼續電單車經驗交流 (22)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
斜路起步好淆底
有無巴打教路,依家出街都盡量揀啲小上斜要停嘅地方

利申:msx125
我之前斜路搵磨擦點俾俾油慢放都做到成日死火
後尾發現吊住磨擦點先係重點
吊到行到半個電單車位先慢放繼續俾油
唔知啱唔啱你
有咩好驚
比大少少油 慢慢放極力子 再慢慢放腳掣
未諗到買咩車
Esso 普通

之前入靚油,感覺無乜分別
有無人知
msx125斜路起步算好易
利申:揸左大半年
msx衝力唔大,就算俾大啖油都唔驚啦
定油意思係keep住力度扭?
定係扭到均速咁上落,落斜收哂油?
比住油揾磨擦點,再比大D油,同時放尾brake,但樂活道最頂起步要再比大D
都係msx,強制練習個陣斜坡起步10次衰9次,之後學牌出車搵個冇人嘅斜坡位練一朝,搞掂
定住某個速度
你之前有冇成功打到一次?
記住個大約速度定住油門行
入灣前印住尾BRAKE唔好太大力踩,照定住油門過拎個感覺去過灣
因為過灣落BRAKE會拉直架車,車唔會側太多,人就冇咁驚
樓上巴打都講左 速度快係好打過慢
到熟左可以試下唔印BRAKE,係入灣前收油到灣心就出時比小小油出
同埋講溜左視線一定要望出灣位置.如果唔係個線位差好遠
我唔知你係驚定點,我大約打返以前打8字既時間做法
我第一次上路試堂都10次死9次
學牌出完車係街行得多左就自然地扭到
靚油感覺會爽啲 一比油就去
普通硬係差少少
唔知係咪心理作用
個陣驚出到街行到d斜路位停完起唔到步,搞到塞住嗮後面d車就唔好啦 仲要好多時起步慢左少少就呠你。所以預左自己代步會經過斜路位就嗱嗱臨搵一朝走去練
特登去練斜坡為左青山下路咖啡灣附近個斜坡,同埋龍珠島附近
電單車入得幾多 入貴油一年咪貴一千幾百
心理爽個下 值晒啦
有無人知圖中側箱係咩牌子型號?
想裝側箱,但唔想闊過把手
個箱細個d
有無人知# #lm2

未必係箱 可能硬身袋 淘仔有
有時打到有時打唔到
一快架車就自己訓彎
要淆晒腰轉返上去
然後對手鬥力,放鬆唔到
對手太僵,轉左時,左手曲唔到,轉右同樣右手曲唔到
一曲埋對手就好驚訓車
好勤力 幾時路試
唔想淘仔呢d野,一陣行行下飛出黎
考試果部125 自己有部150
上斜完全唔同力
發夢時揸上100
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞