[26]繼續電單車經驗交流 (22)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
唔洗問啦
咪多車囉
sor,應該係勁多車
佢就咁話早dd比油 咩都冇講
想問下 離開左香港兩星期 反去著車前後 有無乜野要注意?
入外彎線,之後車入晒彎後輪擺直就可以俾油俾到尾,衝燈就會易好多。
其實沖22 我反而擔心比太大油難DUP車,
我就轉左半開始到灣入直路油門控制係
由比4分1油慢慢比到一半油 次次都著到燈

同埋想問有冇人沖22試過落埋1波?會唔會比考官肥?
我沖22 隻左腳次次都好自動地落埋1波先再落地
我之前操老強都有呢個問題。
你二波俾晒油速去盡都唔係好快,夠時間dup車,只要你俾完油著埋燈就大力尾brake之後極力子同埋前brake。
你都要知道考試係俾你可以衝三次燈,你要恕操衝燈失敗減速再俾油再衝。自自然然去到第三次部車會去到外線。
咁應該上左深進先定自己操下先
出左車自己練左先都無妨,冇出上完先慢慢操都唔遲,如果深進同路試日子唔係太接近的話
佢老闆深進到我考之前都無哂期🤦🏻‍♂️
考線透視又咩黎 我兩三個月無操過
坐係私家車/van上帶學員走一次路線 教你認路同話俾你聽條路線係考試時注意既地方
然後有一個鐘比你係學院入面練
我果陣冇wor,2個鐘 2條線 每條線行左3次
第一次帶你行 第2次教你認路 第3次模擬考緊試既野 做晒轉線打燈動作ETC 同逐個路口講解
我個次就每條線行一次
然後有一個鐘 地入面練
可能我個團啲人都熟路
我果陣得連埋我自己得2個人
2個都未認路
啱啱報左沙駕 好緊張
新手留名

琴日學車,點解可以有成4 5個人揸msx125學
本身搞到想買想轉款
我個陣連埋我5個人,兩條線兜嗮一次之後冇人想繼續兜,未到落堂時間已經放左我地走
msx125聽聞出貓學車黎
算係既? 係細部好多, 琴日有個師姐學牌幾靚女 都揸MSX

不過好濫搞到 學車成條街都係MSX125
聽講msx轉彎好易,打8字輕鬆好多
琴日仲有師兄學牌NINJA 幾型仔
不過見佢死左幾次火
佢用小忍學車打8字?
係路上面,冇見佢打八字
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞