[繼續拋磚]日本電影討論及分享(3)

1001 回覆
20 Like 5 Dislike
尋日係咁意search YAHOO 電影, 海獸之子係咪八月香港上???
海獸之子
好想睇
正喎,小松
香港有無得上呢套
我都想睇 不過冇期望冇失望啦
想去台灣睇

但連假機票好貴...
呢期大家都無咩心情睇戲但我都仲係度

上個月提到香港日影呢期簡直係同死場差唔多, 但我係呢度特別想俾like名威, Panorama同嘉禾聯手托市
而且年頭等到嘔血嘅人魚沉睡之家香港終於有著落, 而名威今年好意想不到地食到幾套好野, 可惜香港人嘅口味太___(請自行填充)嘅關係, 個人幾滿意嘅爸爸是壞蛋冠軍只可以做一個星期貨仔, 可惜
(來了呢...我就下個月買BD嘅)

至於海獸之子日本反應一般, 加上羚邦本身同鳩樂都係一樣鳩做嘅關係, 有興趣嘅朋友記得快D去睇

黎緊7月同8月香港有呢D日影↓

7月4日
- 妖怪手錶: 永遠的朋友 (映画 妖怪ウォッチ Forever Friends) (名威)
- 漫長的告別 (長いお別れ) (菠蘿娛樂)

7月18日
- 蠟筆小新劇場版:蜜月風暴~拯救老豆大作戰 (クレヨンしんちゃん 新婚旅行ハリケーン ~失われたひろし~) (新映)
- 鈴木家的謊言 (鈴木家の嘘) (高先)

7月25日
- 海獸之子 (海獣の子供) (羚邦)

8月8日
- 叮噹大長篇 大雄之月球探測記 (映画ドラえもん のび太の月面探査記) (洲立)
- 天氣之子 (天気の子) (安樂)

8月15日
- 名偵探柯南:紺青之拳 (名探偵コナン 紺青の拳(フィスト)) (曼迪)

8月22日
- 今天也是惡作劇便當(暫名) (今日も嫌がらせ弁当) (驕陽) (暫定)
- One Piece: Stampede (新映)

齊來托市Coming Soon:
- 人魚沉睡之家 (名威)
- 大叔的愛電影版 (嘉禾/泛亞)
- 輝夜姬想讓人告白 (嘉禾the sky fb漏口風)
- 人間失格2019 (Panorama)
海獸之子同人間失格有啲期待
我相信海獸應該唔差

羚邦有能力買好野(溫泉屋小女將都好好睇)
但無能力宣傳又自以為是

最後只會浪費套好野
信用欺詐師呢
暑假都無
人間失格
唔睇好呢間發行會咁快做野
我周邊商品都買埋
呢間公司專門糟蹋日本片

唔好期待D咩了
等我仲幫佢開post推
有種拖到11月先上畫,我完sem番黎睇
估唔到呢套香港拍都拖咁耐
王者天下 香港唔上?
人間失格2019
19嘅香港發行係唔會識貨嘅
原來人魚沉睡之家會上
等咗勁耐都無 最後喺飛機上面睇咗
篠原涼子真係做得幾好
呢套卡士咁好
香港龍頭發行都係19黎
故事簡單得黎又幾吸引到人睇
篠原係做得okay
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞