[繼續拋磚]日本電影討論及分享(3)

1001 回覆
20 Like 5 Dislike
【《十二個想死的孩子》贈票活動】

「神秘孩子」即將在本週六(4月6日)出沒,屆時更會為大家帶來電影換票證!

1⃣
時間:下午3時 -下午4時
地點:銅鑼灣行人專用區(近SOGO祟光百貨門口)
2⃣
時間:下午4時30分 -下午5時
地點:MCL德福戲院

✨凡於以上時段到以上地點,跟足以下指示,便有機會得到電影換票證乙張✨
1. 讚好「INFi∞ITY.新映搜畫」Facebook專頁
2. 使用《十二個想死的孩子》相框拍照
3. 即場上傳照片到Facebook 或 Instagram,並在該帖文中tag 「#十二個想死的孩子」,然後向現場工作人員展示

*電影換票證數量有限,先到先得,送完即止。
*活動詳情及時間或有更改,請留意Facebook專頁公布。
*每位參加者只可參加遊戲一次。
*如有爭議,新映影片保留最終決定權。

《十二個想死的孩子》 4月11日 生死自決
高橋メアリージュン張圖幾暗下

4條友個價錢
呢套有冇伏?
好少人買飛
其實我可以講嘅係
依家嘅日本推理懸疑片好多都會加入好多道理

呢套都唔例外
電影好睇程度就中上, 但想講嘅野就好貼地
呢點抵讚
已經有飛
一陣睇
提醒大家:

後街女孩
5月2日起都係嘉禾獨家限定場次

所以大家自己夾定啦
五十嵐
HKIFF完我都係度chur文

回顧返呢三套係特別highlight:

1. 喪青獻世樂團
呢套絕對係must see film of the year
四個修復傷口的細路大大巴扯落大人度
音樂又係非常洗腦, 大力推薦

2. 甜咖哩之味
中野量太呢次就真係交到一份高汁作品
笑中有淚嘅示範作, 澡堂式狗血完全消失
只係IFF改個垃圾名

同時熱烈恭賀日本電視良心東7開台55周年
3.  函館夜空更深藍
呢套係小偷同孤狼之間上到位絕對有佢嘅法寶
睇完真係難以忘懷, 絕對係有得睇正場我會舉J推介

夏帆嘅在藍色時分飛翔, 小小小耶穌都係唔錯嘅
另外鐵道家族鳩樂已經買左, 但相信日本出左碟都未上到
啲推理細節位跟唔上
上次愛的成人式我完全跟到
呢次我睇得好清醒都搵唔到clues
終於睇番perfect world

唔係岩田都可能無得上

如果有買手專買岩田 最好買黎緊套町田
無人睇最近套閏蜜食堂
一星期上兩套 只睇了逆轉時空
跌電話 有無人睇了? 有人話差

明明小說評語幾好
小さな恋のうた 改做電影
唔知香港上唔上
有睇

唔知會唔會出港版dvd呢
假面酒店 8月出碟
睇完back street girls
明明係攪笑片
但好似唔多點攪笑

我覺得d歌幾好聽
三個女主可以藉呢套出碟 好好
我之前睇完劇都覺得啲歌幾好聽loop左排
但戲原創劇情唔太大興趣睇
香港上得9成都會有碟
OST真係幾唔錯

套戲我角度來講係將東映70年代兩大產物
粉紅暴力+任俠電影新世代實驗

算叫交到貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞