[繼續拋磚]日本電影討論及分享(3)

1001 回覆
20 Like 5 Dislike
去咗日本無睇到
除左短片節目之外

全部日本片包曬
哦 以為近來既事

第二作應該無啦 電影節無
我都想睇果那
愛唄又好聽
開得估未?
地球沒有貓 我其實不太滿意
何者 主要講就活 topic對唔對口味?
既然未有消息我就講下
人魚聽聞香港買咗

但未有聲氣
重唔上日本就出碟架啦
已經唔係第一次
睇完了
唔算差吧 及唔上 胰臟

而家除左後宮類 多左好多少男少女既輕小說
好適合改編
呢類戲香港都幾難會上
又唔係套套改既
有翻譯小說睇就得
唔同其他作品比較,我自己係好難理解點解會要一個朋友去試一 d 自己想試但試唔到既野…仲要長篇大論又唔覺得有趣呢個係最大問題。

你話一次半次就話啫,點解又有人肯不停咁去幫人試,真係完全不能理解。

可能埋尾會好 d,而家睇左四份三卡住左,無心機再睇落去。
應該係舖最尾一/兩個願望啦
要自己睇了

話說 點解女主角個阿爸要改呢個名
咁我返去望多次,睇下過唔過到 3/4 先。
係改左好多劇情 有點不滿話一句主角由頭到尾都係咁咁咁就算

何者 成套d人都有d陰暗面咁
最尾有個反高潮
咖啡冷掉之前唔止音樂唔得連畫面都好奇怪喎
睇住佢沖咖啡啲水蒸氣上到天花板變返倒汗水又滴返落杯咖啡到我唔會覺得成件事好奇幻淨係覺得噁心

東京夜空最深藍見之前有巴打話睇唔明
我覺得係單純啲咁講大都會低下階層之中兩顆寂寞的心相遇姐
九唔搭八好多時其實係佢地避開尷尬同掩飾真實諗法嘅做法

睡著吻別醒來抱擁唐田都真係幾仆街
舊同學癱左都淨係掛住自己啲感情煩惱,好在人地老母夠大量
要殺大上應該係因為覺得大上成日幫住尾谷組礙事
拉一之瀨之前瀧井問佢咁做就會變成大上咁佢都照去應該有覺悟啦
而且依家兩邊大佬一死一坐監算各打五十大版黑幫唔服氣都未至於殺佢掛
呢套北村匠海個角色同胰臟會唔會太似
雖然個人幾鐘意睇佢拍戲/劇

btw 暫時最希望香港上小松菜奈同門脇麦套『さよならくちびる』
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞