老老實實,只要夜神月唔曝露death notes的存在,LMN邊有機會贏?

241 回覆
7 Like 56 Dislike
但係上面係話”筆記寫一個學生 寫佢隨機殺人犯 殺左L 再自殺”
咁唔需要寫L真名嫁
係點死法到describe L出黎咪得?
薩格爾王同桜乜乜兩個大陸狗
我諗連理解一句完整句子嘅能力都冇
點會睇得明
係中國香港出世 的確係大陸仔

上面筆記控制死前行動有咩問題

得唔得都係作者講 輪到你話唔得就唔得?

又正字 證囉 得未
講得幾好,
睇過單行本設定集有講,
L口中話5%,但心裡面已經有7成肯定係月,
只係冇證據,哩個懷疑係從月行為模式推敲出來,
如果有證據就係100%唔需要L來幫手啦
仆你個街搞到我又想重睇
你覺得自己啱咪啱囉,費事幫你老母教狗仔

有睇過嘅人都笑緊你

全部踩po 都負皮

d支持者要護航 正負皮唔代表d乜
冇話覺得自己岩

有咩唔岩你又唔覺

淨係識話人睇唔明

你一次都冇講過 自己睇法

淨係話支那狗 同人地睇唔明
都難,你叫個學生去殺L,但個學生都唔知L係邊個,只會心臟麻痺死。你叫佢殺流河,佢會走去殺真既流河,增加風險。你叫佢殺一個自稱流河既人,個學生本身唔知L真名唔係流河,所以唔會判斷到L只係自稱流河,最後都只係會心臟麻痺死亡。

不過其實講到最後,夜神月根本唔會自己出手殺L,你見佢兩次都係借刀殺就知,佢係個完美主義者,唔會比任何蛛絲馬跡牽連到自己,至於L死左之後點解佢會智商下降就真係唔知
完美示範咩叫惡人先告狀
首先,一個偵探,唔係一個科學家
應唔應該信,信唔信有超能力怪力亂神係冇邏輯關係

其次,係L知道有death note之前,透過假L直播,已經證明左有「非自然力量導至死亡」
推理只要知道樣同名,就可以遠距離殺人
就係你口中既超能力怪力亂神

第三,L就係太理性,但冇實質證據(或者講唔服輸),先冇用強制手段控制夜神月
其實由關東直播到犯人database攝取方法,再到FBI死亡
目標範圍幾乎已經鎖定係夜神月,每個懷疑都好合理

火口事件先曝露death note的存在,已經好後期

面係人地俾,架係自己丟
睇rule X
我知直接 寫A人殺B人 會變心臟麻痺

所以先講隨機殺人 抽獎睇下好唔好彩殺到L
條友講野睇得岀係飛住咁睇完全冇理解
,仲以為自己發現左bug好威威
夠啦,唔好再衝岀黎柒啦
真係凳你老母傷心
冇話好威 討論下唔得

你就覺得自己好威 人地全部睇唔明
其實L死追夜神月唔係無原因,L自己都講過佢由嫌疑犯係日本學生開始已經鎖定夜神月,係因為根本無其他學生值得懷疑。當然佢無講點解其他學生無嫌疑啦,可能係因為智商未去到奇拿level,或者殺人時間上有衝突
果陣夜神月自同L一齊行緊 ...
分開左之後先殺咪仲大嫌疑 一走就有死人
整自己受傷 扮受傷者

我都係討論下 有可能唔靠死神眼 殺L既睇法姐

支持者唔洗咁抗拒 唔得咪講唔得 大家都係討論下
笑撚左🤣🤣
我諗如果可以既話就係寫一個識得夜神月既學生,叫佢斬傷夜神月,再殺死企佢隔離既人。

但其實都係風險問題,夜神月自己都唔肯定呢個怪人係咪真係L本人,就算係,夜神月自己盡可能唔會自己旭手殺一啲罪犯以外既人,兩次想殺L,第一次就叫彌海沙,第二次屈雷姆去殺,最後就叫魅上去殺死貨倉既人。佢係完美主義到唔想比任何有機會成為線索既野牽連自己,但都係因為咁先會引人懷疑。
利申唔係death note支持者
都係既 角色本身性格 想靠自己正面打贏L

連死神都比佢利用到果下 勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞