老老實實,只要夜神月唔曝露death notes的存在,LMN邊有機會贏?

241 回覆
7 Like 56 Dislike
支那仔啲用字係咁

四個現代化。科學發展觀
點會唔關事
人係有壽命
除非寫落筆記宣告死亡
如果唔係你係IFC跳落黎都會奇蹟生還
證據出時差新聞已經知可以遠距離殺人啦 加上瘋狂殺囚犯 你老母有冇睇過?
L去大學就係要查月 仲同月自爆自己係L
L一死 月即比人拉
用左明星名fake 尻佢
肯換眼一早玩完

不過大家無戲睇
L去大學自爆就係想逼夜神月入死角,唔自爆一定無進展。知道L既身份既人唔多,如果L個頭見完月,依頭就死左,咁所有矛頭一定指向月。無證據話佢殺人?警察限制佢活動/嚴密監視,咁月都無可能繼續殺人做佢新世界既神。
可能我蠢
我唔知佢個方法有咩問題
我記得係已經鎖定月但冇證據
L如果死左雖然會同fbi一樣,令月嘅可疑程度更大
但L死左月唔係輕鬆好多咩,啲警察仲難搵證據
L 呢個淨係食甜野ge 毒撚點解打網球咁撚勁
點解加速世界隻豬又肥又毒都打網球咁叻?
由月殺假L開始已經註定月成為唔到救世主,而且會輸。
L死左之後 月智商歸零

夜神月係點樣擺部電視機仔入去包薯片入面?
人地套漫畫邪道
正邪要各一 點都要比佢地打架啦...
本身呢本野構思道就唔合常理啦
咁都好講
前幾日先重睇完
成個post都係得呢個睇得最透
L口中講既幾多%從來唔係重點
有一下L向夜神局長講月已經打消嫌疑 另一頭就反而派松田定模木去監視月

簡單黎講就係夜神月既行為模式太似奇拿
無證據唔代表推定唔到佢係

一開始月既高調同埋作風已經表明奇拿係一個聰明又唔服輸既人
所以逆推到調查總部既家人呢點之後已經得返好少人符合呢一點
漫畫裡面有一句意思大概係:係毫無頭緒無可疑對象既時候出現一個1%既人 都應該要查佢
L就係因為咁死咬住月唔放

月應對L頭幾下(真人見之後)
就係太完美 所以L就會認為月=奇拿之後作出既應對先係咁 如果月唔係奇拿 就唔會咁應對
月係呢一點就係錯左 太想洗白自己

漫畫表現呢一點最明顯係死囚連環信 L自己偽造一封
果一下以L本身高度鎖定月既情況下 月既反應根本就係出哂面
只係無證據去確認月=奇拿

所以L最後輸比月 都係同一點
估到係無用 因為佢要證據先郁手

——回主題
夜神月要做新世界既神
所以有人出黎挑戰佢 佢就要應戰
正如漫畫L所言
夜神月=幼稚 不服輸
所以關東地區先播呢一點 就已經代表夜神月輸左
成也死神 敗也死神
認同呢一點
根本就太急殺FBI
草木皆兵
承你所講之後裝針孔
月太快想洗白自己
用袖珍電視解決呢個問題
但係殺左好多平時奇拿唔會殺既罪犯
完全係過猶不及既例子
係呢一度開始 L先鎖定月

啲人成日話唔明點解L咁快搵到月
一係證明睇得唔夠細心
一係證明睇完無用腦
最尾係一向有位講唔通
我覺得係作者想埋尾好耐 草草了事所以留低左bug
得屋企先有cctv,搞掂曬先拎返屋企咪得
你條支那仔都幾愛國 咁熟毛主席
唔使好高智商
認真睇過本書就知上面講操控果度做唔到
如果係操控程度高到咁就可以叫Fate Note
入面月已經試埋出黎最高操控程度
所以呢個隨機殺人本身已經未必得
另外其實有個細節位係
開幕禮果日L同月自爆完就休左學
所以更加做唔到
係 用字問題

我意思係想講一個偵探 唔應該會信有d 超能力怪力亂神

諗野要理性角度 冇確實証據 一味靠直覺 就咬住唔放 唔合理

有條支那狗弱智閪 睇唔明就一味咬住係漫畫講科學乜乜77 係咁吠
柒頭上水

又「」又「唔科學

你呢世都係大陸仔,香港話同正體中文你學唔識都扮唔到咖啦

柒左又唔認一味兜,啲無恥性格係得支那人先有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞