老老實實,只要夜神月唔曝露death notes的存在,LMN邊有機會贏?

241 回覆
7 Like 56 Dislike
講科學

上面個柒頭乜乜爾王話L冇證據就懷疑夜神月
我嘅回覆:

(L)已知犯人(KIRA)喺日本,再知道(KIRA)係大學生,再知道(KIRA)係調查人員嘅家人

同時(KIRA)係一個高智慧同好勝嘅人

唔撚係話我自己好高智慧丫

中文都未識睇,求其望到個字
唔理解前文後理,就自己想像個意思然後追撚住人黎鬧

我係你就縮返入老母個閪度唔岀黎獻世啦
你尋晚揸GTR你死左喇
咁多字佢地個腦根本load唔到
然後就屌劇情on9唔合理

上面已經有幾個
如果執到本野,之後陰d陰d殺人,其實都好難發現 ,你唔殺直播條友已經好唔同啦

係到後期一次過殺曬監獄d人先開始發現,仲比人追返前面殺個賊先係第一件事

只能夠話性格搞到咁
下 我無同你講過一句劇情喎 只係覺得你睇得明死亡筆記依啲高智商作品真係好勁

繼續兜啦
L一開始唔話俾月知知佢喺邊
一早贏左
都叫贏左L ge,但後半部夾硬寫到月智力退化,覺得作者同本作品都好可憐
L大把資源你又唔講
點解要屌佢第一集搵人試用 大佬 佢一開始都唔信呢本野 求其試下 邊有人會諗到咁遠

套野都有講過話L諗唔到其他可疑既人先繼續懷疑佢
呢本野都可以拗咁耐
除左一開頭L 用監犯係電視直播縮窄範圍
同係學校係月面前突然自爆係L
呢兩條橋設計上真係比較似鬥智鬥力外
其他橋都係任作者UP
你睇下L 靠直覺靠左幾多次?
月都係靠作者夾硬屈佢贏(南空直美果段最明顯)
第二部得開頭M 用黑幫搶筆記都可以, 之後真係笑死人.
呢D都係橋
作者智商carry唔到再玩落去
我又諗起熊貓網上面套爛尾bondage notes
海砂
影響到其他人死亡嘅死法好似會自動變做心臟麻痹..
L真名係咩
LE.LOMO
唔關事

係月對自己有要求

等於佢唔會換眼去殺L咁

調返轉頭L有啲事情都唔會做

比如用人命試筆記真定假咁
直頭唔會被發現
但夜神個性格設定唔會係咁
冇犯罪手法都未必告得入
你睇返上面條友講咩先,本身佢用字就錯左

又冇理解劇情
唔係唔會嘅,始終頭幾個死嘅人都响日本,點都應該搵到佢
其實可以學柯南,老屈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞