老老實實,只要夜神月唔曝露death notes的存在,LMN邊有機會贏?

241 回覆
7 Like 56 Dislike
乜都捉到咁細咁套野可以唔洗做落去。因為最後會因為冇證據捉月而比佢殺哂所有連登仔
其實點解L可以咁快估到夜神月有可疑?
ps. 唔記得劇情
佢都冇死神之眼

連登仔冇犯罪

我地鍵盤戰士

佢都唔知我地真名
viu.com 有免費正版都唔豺
viu.com 有免費正版都唔
好似切嗣一開始就認定言峰係最大敵人 (兩人仲未見過面 )

星星相惜 情不自禁
殺替身個下輸左一大半
加埋弱智女朋友錄影帶 輸埋
被迫公開筆記存在 攞去驗驗字跡都玩完
尼亞一晚copy筆記最on9
老細,L 係死亡筆記個設定下係劣勢到爆,唔咁寫落去夜神月一定玩撚晒
上面係我口誤,但係都係你邏輯混亂在先

跟本on9 一個偵探會咁樣無証無據 淨係直覺就鎖定月 咁唔科學

你嘅原話

懷疑唔需要確實證據,只需要疑點

調查就係為左搵證據

懷疑都唔撚俾咁唔洗查啦
其實月先係贏硬.. L同佢去大學

月 是但筆記寫一個學生 寫佢隨機殺人犯 殺左L 再自殺 win
我想知點解N個助手可以一晚完美複製本筆記
上面巴打有講過部份,
已知犯人喺日本,再知道係大學生,再知道係調查人員嘅家人
我覺得都幾關鍵係南空直美,
佢失蹤令到「奇拿好大機會係Raye Penber調查過嘅人當中」呢個推測更可信
如果佢冇失蹤/出現,都有少少可能會轉移調查其他FBI調查過嘅對象
再加上性格,都唔講海砂啲行動,根本種種跡象都指向月,
只係L一直完全冇證據

由鎖定左月之後, 其實之後發展已經係兩個人互相搵對方最後一張底牌嘅鬥法
月要搵L個名,L要搵月點殺人
個調查一早已經唔係停留喺「月是否奇拿」呢度
裝針孔睇唔到佢殺人,將阿月監禁埋都照樣有人死
但L繼續釘死阿月,原因係阿月太完美咁消除嫌疑
咁其實阿月做咩都無用,只會繼續比L懷疑
阿月之所以一身蟻,除左豬隊友海砂
仲有就係流克,唔係佢提阿月比雷彭巴跟蹤
阿月就唔會殺班FBI,巴士騎劫個日,雷彭巴自己都話跟埋呢日唔跟
如果無殺佢,就唔駛裝針孔,L亦唔會留意到阿月
用直播鎖定地區,用死既人鎖定警局內部,再用FBI既死鎖定月,點樣冇證冇據靠直覺
如果唔係道德撚太多
作者根本唔會寫個咁既結局
到裝cam果度其實已經收窄到夜神同局長兩家人

加埋一路交手知道對方性格,其實唔難估,係搵到證據難
之後月失去筆記記憶 佢都咬住唔放
On9支那仔根本冇睇過

或者係睇完都理解唔到

仲要衝岀黎柒
應該係月on99 hack自己老豆既警察data base
筆記可以控制人 死之前行動

你吠乜撚野..知你愛國 開口埋口自己祖國
其實L唔係就係佢真名咩
用一半壽命同死神交換隻眼 就可以見到人地名同壽命
所以海砂出現 月就瘋狂製造機會比海砂同L見面
不過海砂好似唔記得咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞