老老實實,只要夜神月唔曝露death notes的存在,LMN邊有機會贏?

241 回覆
7 Like 56 Dislike
就算L知道係d好奇妙的方法,但只是唔係具體知道death notes的存在,邊可能捉到人?
以前細個睇唔識野 依家邊度有得睇?
Youtube
L未知本筆記存在已經懷疑夜神月啦
L 一拎到筆記係手個下開始已經輸撚左
懷疑又點 無証據

跟本on9 一個偵探會咁樣無証無據 淨係直覺就鎖定月 咁唔科學
雖然L口講話5%懷疑係夜神月
但心底就已經係認定係佢

講咩唔科學笑死,寫個名就死人好科學?death note邊一忽科學?
再講,總有其他白痴筆記使用者會曝露death note的存在
無可能估到 佢劇中D推理都係假吹唔到落去 盲狙夜神月
全部寫意外身亡,根本無人知係真意外定因為死亡筆記而死
只可以講月的自尊唔容許有L係則邊質疑佢
最後月智商下降姐
如果一開始睇假新聞直播嗰陣忍到唔殺個犯,會唔會冇咁易穿煲?
係 ,
但前提係夜神月就係好勝 而且自認清高既人
唔會靠死亡筆記賺錢統治世界呢D方法去殺 L
所以掉返轉佢都永遠殺唔到 L
如果L永世唔出真名同真樣,夜神月都應該奈佢唔何?
正解
証你老母

已知犯人喺日本,再知道係大學生,再知道係調查人員嘅家人

同時係一個高智慧同好勝嘅人
咁都叫冇證據

冇腦真係唔適合睇deaths note
呢d係推測

証據係要拎得出黎

實際要見到佢點殺人 先叫証據囉
有證據就拉左啦

支那仔特別弱智
你即係點==

我話佢冇証據 佢事實係冇証據 你跳出黎咬人 做乜春
懷疑又點 無証據

跟本on9 一個偵探會咁樣無証無據 淨係直覺就鎖定月 咁唔科學
証你老母

已知犯人喺日本,再知道係大學生,再知道係調查人員嘅家人

同時係一個高智慧同好勝嘅人
咁都叫冇證據

冇腦真係唔適合睇deaths note
呢d係推測

証據係要拎得出黎

實際要見到佢點殺人 先叫証據囉
有證據就拉左啦

支那仔特別弱智

有証據就拉左 >即係你都承認佢係冇証據

咁你上面又話咁都叫冇証據 自己矛盾 收檔啦 垃圾
點都係要暴露。因為月既目的唔只係改變世界。佢亦都想戰勝L呢個強敵。如果佢唔暴露筆記就只可以無聊咁殺人而冇方法對L下殺手
DLMN
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞