老老實實,只要夜神月唔曝露death notes的存在,LMN邊有機會贏?

241 回覆
7 Like 56 Dislike
懷疑又點 無証據

跟本on9 一個偵探會咁樣無証無據淨係直覺就鎖定月 咁唔科學
証你老母

已知犯人喺日本,再知道係大學生,再知道係調查人員嘅家人

同時係一個高智慧同好勝嘅人
咁都叫冇證據

冇腦真係唔適合睇deaths note
呢d係推測

証據係要拎得出黎

實際要見到佢點殺人 先叫証據
證據就拉左啦

支那仔特別弱智

有証據就拉左 >即係你都承認佢係冇証據

咁你上面又話咁都叫冇証據 自己矛盾 收檔啦 垃圾

其實兩個証據根本唔一樣

第一個証據其實係講緊懷疑夜神月係犯人嘅根據/推測
第二個已經講緊係可以直接拉人嘅實質証據

根本一開波條友話唔明點解L可以咁冇根據咁懷疑月
第二個就覆佢話佢係根據呢幾樣野懷疑佢
然後第一條友就開始轉方向話一定要親眼見到佢殺人先叫證據 明明一開始只係講緊憑推測同懷疑鎖定月
咁第二個咪覆佢話有咁實質嘅證據就拉左啦
根本就係第一條on9自己帶走左話題 唔到你咁屌人囉
夜神月控制個fbi去殺其他fbi
完全係活用筆記
其實只要佢無視L既存在 夜神月根本唔會比人搵到
係夜神月急住搵出L係邊個再殺左佢 登入佢老豆部電腦先比L查到

希望上面咁多位睇漫畫唔認真但又要駁故嘅人好好反省一下

如果俾人講2句都挑釁到,仲算唔算係神?
宙斯係咪神?
無錯,佢覺得自己係神,唔容許有人挑戰佢,就算會引人懷疑,都只會覺得你咪懷疑囉,怕你呀?
一開始L已經有晒統計同表面證據推測係日本。
(第一單案, 死者全部都係日本新聞有播)

播假新聞純粹更多肯定同證明比班高官睇
最新果套電影雖然好糞
但佢有一點講得好啱係L應該會好後悔用呢個方法去贏
唔係好記得
點解L會無啦啦留意到南空直美失蹤?
純粹因爲佢跟過佢做野?
同埋FBI失蹤幾日就當佢死
呀渡話搵唔到佢
好似係
其實係
你收埋本野偷偷殺人唔會有人搵到你
但本漫畫一開始就講
夜神月係想主動俾人知有 killer 存在
用呢樣野去實現無罪行世界
所以佢係處於
「又要俾人知,又唔可以俾人知係邊個」既狀態
未婚夫死左 之後自己無耐再失蹤 自然引起L懷疑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞