💳 信用卡討論區 (55) 貼link搵食過主 年費免問 大學生發問前睇#1 1001開post

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
對左資料都可以唔批
有沒人用緊citi rewards
用左幾年
有咩想問
儲里數黎講出呢張定dbs black好。 貪佢d積分永久,慢慢儲,自己平時都唔多洗費
同埋個迎新機票幾吸引
原來咁架😨 咁我應該無咩機會批了
換里數要比錢
雖然同BWM一樣試過換AV有得多30%
但除非你一炮過換幾十萬積分咁仲好D
我果陣靠迎新簽一皮30X再加買堆野先算抵少少
手續費5000里50蚊真係寧願要現金回贈算啦
想問問
如果一間銀行開幾張卡
咁年費係咪其中一間簽夠就可以同佢DEAL埋其他幾張免年費
應是
大貓打黎預先批核銀聯雙幣鑽石卡,有冇巴打用開?好唔好用?
我發覺ENJOY卡成日搵人笨,次次有積分獎賞都要打電話登記
之後每次都要隔成幾個月先出,成日都出少,或者博人唔記得
用得大陸野,高機率出事
[member]舊客既話邊張迎新吸引,好多間既卡已經有[ /member]
舊客而家申請dbs 張black master大約都要幾耐先批
舊客應該會秒批,利申我上年係
想請問用dbs black 入錢入payme alipay個d都有積分?
我見佢話繳費唔計積分,即係點?
用佢黎找其他卡卡數又有無積分?
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2018/10/22/193939_4250456e4f8bc06d61987867e1ad49a6.png[/img]
呢張卡有無咩缺點?

我仲未係dbs black 同 ba之間揀到
dbs black master 係咪cut左舊客迎新 之前睇都仲有
問問avios係咪比asia miles好?
expiry.如何?
有dbs$3000,am轉制好似冇咁好玩難換左?(從未換過am,轉晒百佳分)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞