💳 信用卡討論區 (55) 貼link搵食過主 年費免問 大學生發問前睇#1 1001開post

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
當然會影響, 但一般申請信用卡而check嘅唔會影響好大, 你正常還款好快會升返
係得TU入面嘅資料就會影響架啦, 例如查詢次數, 信用額, 借/還款紀錄等等, 當然影響幾多就因人而異啦
如果自己用app去check會唔會影響? 信用額使用比例係咪唔好咁高?
除左迎新
平日真係好難keep住用
又得D大酒樓,旅遊野易D用
D優惠唔係平民用

今年好似係見過便利店, 中源 ,759做過優惠
諗住買部 gopro ,原本諗住去細舖買,但細舖簽卡要收手續費
啱啱醒起用 wewa 卡去 cmk 有 5%回贈
而 cmk 又有個全年優惠,就係用銀聯卡單一件貨夠2000就可以減200

唔知可唔可以 3300(原價) 減完200 再回贈 5% 呢
唔會, 係
🙏
銀聯係 即減
而 Wewa 係喺月結單減
如果係咁的話應該可以兩個食曬
不過都係要以tnc為準,最好check一下或者問下cmk店員
唔知道有呢個優惠
之前出iphone用earnmore無減到200
要自己講?
*單一貨品計算,不適用於指定產品,CMK保留最終決定權。

唔係樣樣都有…睇下 gopro 有無,無嘅就考慮下,有就即買
似乎睇彩數,我識人就剩係每月用來自動轉賬交下gym 月費,其餘時間無乜用,一收到statement 要比charge 就打去問,佢肯waive 。

但上面提子巴打就簽埋海外簽賬都無得waive仲好似趕客咁
我頭先拍Earnmore都要拍幾次先成功, 應該係銀聯通病黎
個人感覺銀聯拍卡對拍嘅位置要求好高, 差少少位就拍極都唔得
有可耻係晶片問題
我次次得

利伸 flyer 唔夠一年死左paypass
無左十倍分?
有咩? 幾時嘅事?
如果無呢張卡丟得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞