💳 信用卡討論區 (55) 貼link搵食過主 年費免問 大學生發問前睇#1 1001開post

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
雲閃付個app google play search唔到?
係落左架
4張priority pass可以入佢本身提供服務嘅lounge,香港plaza premium係其中一個,pp當然唔可以入佢無提供嘅lounge,詳情上番pp網站

第二點我係指jcb卡可以任入日本lounge 唔關ae事
點解我無得1RC=$2??
登記左個優惠了?
唔駛登記架喎
唔係都係首年免咩?
rewards+
找數
無得 waive 咪 cut 卡
你自己都答咗自己
如果咁驚年費就唔好用 AE 好過啦
完全見唔到個禮物🎁icon
你意思係想問本身係大專生呢個身份有冇得waive AE卡年費?
(在學期間免年費, 直至畢業後先收年費)

呢樣你最好打電話問佢地CS
東亞卡,有無得好似中銀咁ATM入錢即用?
用恒生FPS啦, 如果有
得中銀
㩒去 賞付款 —> 繳付個別交易
自膠
CX AE消費滿$200可以抽里數,咁啱買機票俾稅, 佢將我條數breakdown咗好多條細數,係咪即係可以抽咁多次?
係賞付款果版
再揀個別
好多trip
你係綠卡定灰嗰隻?
上面有巴打幾年客都唔肯waive
之前有post 就有人用得幾萬都waive到
我就自己識人剩係攞黎交下電話費同買下gym同美容券都waive 到。
睇來都係搏下,你夠期就打上去問下啦。
大學生,剛剛10月到期,簽左8萬
打去同佢講我不要了然後waive左,冇P P
希望有用
Tu 係咁跌
張卡limit 35k
個個月都準時還錢 但玩完d 燒味都過左15k up 過左一半使用率
即用即還/開多D卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞