💳 信用卡討論區 (55) 貼link搵食過主 年費免問 大學生發問前睇#1 1001開post

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
唔係下下鬥惡既 要動下腦
你同佢講信用卡收多過你消費既銀碼你就報警
等警察同佢講
另外
https://www.elegislation.gov.hk/hk/cap177
7A. (1A)
任何人無合法權限或合理辯解,而使用或保管或管有他人身分證或根據本條例發出而屬於他人的其他文件,即屬犯罪 ——
(a)循公訴程序定罪後,可處第6級罰款及監禁10年;及
(b)循簡易程序定罪後,可處第5級罰款及監禁2年。 (由1989年第56號第4條增補。由1996年第25號法律公告修訂)
Citi cash back 迎新1200係咪要等勁耐先回
佢話4個月內
係dbs omni申請左8達通自動增值成3星期都冇回音是否正常 ?
Dbs omni一按即付會唔會收付款銀行手續費
打去點講?
hsbc信用卡可唔可以喺e banking check到有冇set auto pay?
網上申請咁撚耐
我11號去街站申請 琴日收到卡
恆生收30 其他唔知
Dbs omni一按即付會唔會收付款銀行手續費
恆生收30 其他唔知

恒生preferred banking以上先唔收
我用普通atm account俾恒生收左$30

$1600迎新 幾抵玩
HSBC無收費
點解渣兜銀行收FPS果陣要收又中又英既notice..又無得教, 戇鳩鳩..

有咩爽得過夜晚申請朝早6點幾approved

暫時大貓戰績:3/3
我有大貓戶口 5/10申請白金卡 依家仲未有消息
我都係5/10申請白金仲未有消息
我9月頭申請 今朝9點收到sms話成功...

我9月尾網上申請 今個星期五先收到sms 本身有戶口
大專生...平時有番開炒散
想畢業個陣帶女朋友去Grad trip 入lounge

自己有上網試過申請...但比佢reject左......
有無邊度有ae街霸可以幫手
坐國泰等我帶你女朋友入去啦
Bob 叔真係正
東大
有無其他卡好似cx ae咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞