💳 信用卡討論區 (55) 貼link搵食過主 年費免問 大學生發問前睇#1 1001開post

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
pish
下次出糧入定錢算
申請完大學one+先發覺學生冇得食迎新
早知唔申請
T&C 有寫咩?申請果時睇咗次唔覺
老實講1800蚊都比唔起的話,仲諗住儲咩里數?
TU都ON居
開第一張卡個時玩左2,3年終於A到
開第二張卡立即變C
之後又要儲多年先B返
最近開第三張卡又變返C,仲要差d D

明明次次都還足,未試過遲還、每次都FULL PAY都係會咁
弱智
我申請個張係one+ platinum
但學生佢會自動轉你去titanium
又唔通知我
會咩
我原本得一張同你一樣冇遲還過
以前冇check過ta 前幾個月down黎睇係A
呢排一次過申請左6張 已經批左3張
宜家仲係A
TU又唔係淨係睇還唔還足, 有無遲還.....
信用額, 信貸年資, 信貸使用率, 信貸習慣等等都會影響
本來得dbs一間喺度撚啲申請人
但自從渣打變咗120k之後好似撚埋一份咁
收到hsbc張卡幾日都未add到入apple pay
批卡又最慢
點會啊 打上去即時add到
關咩比唔比得起事
係根本唔值得比,張卡嘅個benefit完全唔值$1800同埋又唔係得佢可以儲里數
$6/$4一里同埋得AM 我倒不如玩BWM
入lounge自己俾錢入仲平過年費啦
各位巴打,我之前申請白金卡,但係唔小心撳咗金卡。
之後收到sms嗰陣時,知道自己柒咗,就去取消。
跟住今日收到信,有得免費睇Tu
咁快check咗...
又唔駛一定要俾年費先儲到,無AE CX咪SC Asia Miles/DBS BLACK囉,仲有Flyer嗰啲
唔關事
銀行本身係 prefer 入息證明
你地轉用資產證明就一定冇咁方便
附屬卡應該好易批
因為睇主卡持有人渣嘛
我持有 eminent 果陣出 black 都係一個禮拜到
不過而家好似好多人話 dbs 批得慢
但我果時係好 Q 快
入錢唔係開完戶口即刻入得既咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞