💳 信用卡討論區 (55) 貼link搵食過主 年費免問 大學生發問前睇#1 1001開post

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
請問中銀ebanking有無得set SI過錢去其他銀行?
唔係用左Omni 就可以?
應該唔使再登記掛?
想買iphone xr
依家有DBS CV, BWM, Wewa
仲洗唔洗開張新既黎買
p.s.大學生
大學生仲問呢 d 問題

出張新卡食迎新啦
揀唔到出邊張好
可以全家人用一個戶口入?
佢唔會入分時對返個名同戶口一唔一樣?
avios得
咁咪用pps lo
或者直接用佢d櫃員機入數
不過dbs 好撚on9
間間分行d櫃員機都係分行入面
好似驚人偷佢部機咁
佢哋一收工你就冇得用
觀塘同旺角唔係照用到部機咩
我一個月就回
Jetco 機找唔到dbs 卡數咩?
現金回贈黎講 大家prefer dbc vs定citi cashback
大埔個間另外有門入,收工都用到
expedia中銀有個85折+3萬分換200蚊
但係2019年3月先扣分咁撚on9
DBS VS,同VP冇乜分別,係張卡靚啲。DBS有季度精選3%現金回贈咁囉,但個3%要分開基本1%+額外2%去計,而且DBS$仲會去除所有小數位,基本上都唔係真3%回贈。

Citi Cashback,除咗迎新包電子錢包轉賬外,主打餐飲/酒店2%都唔算特別吸引,而且現金回贈要累積到$200先真係cash-back。

如果要揀都係DBS。Citi 主打餐飲/酒店,仲要得2%其實唔夠打。
Why not 渣打sc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞