一人一個公司勁on9既規則

312 回覆
9 Like 0 Dislike
番offcie中秋 冬至 8號風波 都冇得早走,仲要ot到7點半

8號風球

晌大廈入面唔可以俾客戶見倒,話我好污糟會俾人投訴
咖啡要比兩蚊 大時大節要5 6點出碼頭/機場送機送船
返工時間 唔可以做公司既野
準時放工,夠哂on9未?

利申:唔係公務員

好癲

唔算癲 我係地盤做 公司話收6
個個515已經走左

公司有本老闆寫ge 哲學書仔
每朝都要輪住讀一篇..跟住講下啟發左你d乜
每半年要上哲學堂同寫番份倫文啟發左你d乜

痴根
日日OT起碼最少10點過後先可以收工仲係NO PAY, 收工仲有本簿要填收工原因

仲做?
幫公司買野都唔可以開公數,只能夠自己喺公司搵d舊野賣二手貨填數

貼錢打工
唔可以無嘢做
幫公司買野都唔可以開公數,只能夠自己喺公司搵d舊野賣二手貨填數

貼錢打工

唔洗貼錢既 只不過符合依個條件要額外ot先做到,但ot無補水
份工要走黎走去唔同office 同見客

但公司話唔係manager 級唔比notebook
真係無王管

利申:大公司,返工唔洗打卡拍卡(好似無乜大公司會咁做)

返工不嬲唔洗啦
無得帶多過7日假
又唔批假
又無人工補返
放多左就扣人工
公司出活動lunch都要同case一齊食
仲要俾18蚊
無得揀唔食
記得之前大陸做野人事部叫大家一齊做早操 後尾取消左
大型節日,中秋節,新年等各部門要找一班人或一個人做表演
返港島,老細因為唔鐘意公司有飯味,唔比帶飯,公司冇微波爐同唔準食有味既熱食,牡丹樓薯條都唔得,只可以食三文治、刺身、蛋糕等

另因為冷氣D喉整得柒,老細房唔凍,夏天開到冷氣超大,某死角房仔同事寒到著羽絨都唔掂,偷偷地較暖一格都比老細出MEMO屌完再親身入房屌
番某銀行

有兩條規矩,應該前人成日做先訂出黎

1)上班時候不得玩手機遊戲

2)上班時間不得外出食早餐
留係公司食飯都要do卡,食飯前do一次,食飯後又do一次
遲一秒都要扣勤工
ot唔夠60分鐘,差一分鐘都唔計錢

我都係
去厠所要係whatsapp group到講

全中! 超級白痴公司!
利申: 已離職

岩岩入去做

咁..祝你好運....
人生做過最差ge一間公司...!!!!

AVX有無呢個文化
No Pay Sick leave
利申:大公司

犯罪集團?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞