一人一個公司勁on9既規則

312 回覆
9 Like 0 Dislike
公司有本老闆寫ge 哲學書仔
每朝都要輪住讀一篇..跟住講下啟發左你d乜
每半年要上哲學堂同寫番份倫文啟發左你d乜

日資公司?

係呀.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ky字頭?

全中! 超級白痴公司!
利申: 已離職
話就話朝九晚六,但從冇人查。九點鬆d反到去。六點零一分已經係車立口等落樓。

我都係朝九晚六 , 但十點番 十二點食飯 五點半隨時走人..

我都係,不高老細誇張d
收7點,
6點55分,
老細:7點啦,收工啦喂,佢自己隻手瘋狂執野)
1分鐘後, 已經熄曬電腦起身走人
話就話朝九晚六,但從冇人查。九點鬆d反到去。六點零一分已經係車立口等落樓。

我都係朝九晚六 , 但十點番 十二點食飯 五點半隨時走人..

我都係,不過老細誇張d,正常收7點,
6點55分,
老細:7點啦,收工啦喂,佢自己隻手瘋狂執野

Ky字頭?

全中! 超級白痴公司!

岩岩入去做

日資公司?

Ky字頭?

kyocera?

我都係,不高老細誇張d
收7點,
6點55分,
老細:7點啦,收工啦喂,佢自己隻手瘋狂執野)

好老細
請中國醫生
一做錯野就叫你收工 之後果日嘅糧就扣咗
試過臨收果10分鐘做錯野
一做錯野就叫你收工 之後果日嘅糧就扣咗
試過臨收果10分鐘做錯野

你戇鳩?咁都肯?犯法呀佢
掛緊10號波叫你快撚啲返工,返到去個零鐘,叫你打卡走,仲係10號

舊同事遭遇
冇得SL on99
因為人手唔夠
sl埋,冇事好地地
一有咩事隊友一個人 一定做唔切

仆街公司就係睇中呢點
知你費是累到個隊友就唔撚請人

Ky字頭?

全中! 超級白痴公司!

岩岩入去做

咁..祝你好運....
人生做過最差ge一間公司...!!!!

日資公司?

Ky字頭?

kyocera?

係呀...係米又係舊同事?

我都係,不過老細誇張d,正常收7點,
6點55分,
老細:7點啦,收工啦喂,佢自己隻手瘋狂執野

合約係朝9晚6
但做晒野 3點就走得
做冬中秋OFFICE早收
分行照舊

巴打邊行
我公司都係
lunch要喺1:00前後各嘟一次卡
有帶飯同事唔記得嘟,要喺份monthly report寫原因
唔俾自己衫外露,去廁所要講聲
朝早九點前要拍卡
放工唔見佢比我準時拍卡走人
公司規則唔可以override香港法律,所以收電話可以話佢侵吞你私有財產(好似係)
遲到1秒都計遲到
OT無錢

睇你咩工啦 我都想我公司OT有錢 得閒冇野做坐係度打多個鐘機先走
日日做早操 之後要有感謝環節, 感謝返尋日幫過我嘅人

星期六要同同事手拖手唱歌

一定要用公司杯 但係啲杯又舊又黃

估到了

有fd都係咁樣
番offcie中秋 冬至 8號風波 都冇得早走,仲要ot到7點半
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞