[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XVIII

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
Bayrum味最正
styling treatment我買黎當leave in conditioner
leave in conditioner即係點
我唸緊唔洗打底但又HOLD到成個頭用ODOUDS呢隻定FIRST HAND POMADE
今朝孤鳩寒,學鬼佬一指analogue兼淨手抓

返到公司已散散地
Analogue paste 同mm balm 比如何?
未用過MM
望其他高手解答
手摷又得 梳又得 stickiness又幾高
味道既野就因人而異去揀啦⋯
唔知我重手定咩,我覺得mm都幾難洗
對,我係
因為懶
咁你覺得隻野如何
應該係鬼佬髮質加外國天氣先可以一個scoop,我要落2.5-3 scoop
兩樣唔同product, mm balm係泥,適合梳textured同或者手摷d鬆鬆地嘅自然style。Analogue paste就啱梳d貼服同整齊嘅髮型,用手摷嘅話好容易散
搵次去試下先
Firm/causal?
Casual look
不過hold力都算係咁,好過moon paste
够輕
味好聞(odouds唔會令你失望)
不過唔太可以restyle
點解?收乾?
係之前890個位黎
當初佢仲係度做個陣,好多人都指名要佢剪
好乾下
想問你地係咪唔興用spray定型?因為會再梳番?
咁你地把梳咪整到好痴lup lup
新手用開髮泥+spray 想試下strong hold啲嘅有無好介紹
用過骨仔俾人話陣味似南亞就放左係到
唔會,唔鍾意用完spray個頭硬到變頭盔咁同埋搞到d頭髮好乾。

Gel-based嘅話最hold應該係江獸/19Fifties/Uppercut Deluxe
UWB就Blackship/Firshhand
Oil-based就Goon Grease/粉紅豬

其實用得gel-based以外嘅髮油一般都要間中restyle下,用uwb同ob嘅髮油好難會好似spray或gel咁hold到實一實
變脆?
唔會好硬
麻煩巴打詳盡解釋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞