[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XVIII

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
想問下firsthand summer pomade除左味道 同正常隻pomade有無咩唔同? 有無話岩夏天無咁易朵皮?
gary你呢水flagship matte paste質素好似差少少

佢幾個月之前果批幾好易推又撩
似black ship/prestige/stickmore 咁

而家果批個質地硬過cavalier 好難推開又硬又難上頭
上圖打底後激浪可以做到呢個效果
佢係fh clay同pomade溝埋
髮質幼 唔打底用summer pomade 都唔會塌
本身幼髮
Btw你下次剪髮問番髮型師 叫佢教你點梳個頭,用咩pomade啱你最實際
前排有人話香體膏化學
原來係有間鋪入左批新既香體膏
我覺得平平哋用番nivea最好
咩膏嗰啲都係gimmick嘢
我唔會再上當
放pomade都可以搞到燥底

樓上條垃圾留tg自己話要flagship matte paste
我$168係Gary度買用咗一次唔啱用
咪諗住$100放返出去

我已經一早send咗相show用咗幾多%俾條撚樣睇
出到嚟交收我都叫條撚樣親自打開睇一次佢仲話OK

10分鐘之後無啦啦就好撚串咁話我唔止用左一次
我咪同佢解釋話我自己容量用得多有乜咁出奇我都一早俾咗相佢睇同叫佢睇清楚

之後就話$100當豪俾我
聽到呢句真係火都嚟心諗有冇咁撚乞兒為咗$100喺度叫春
自己唔睇清楚返到去又喺度要攞返個彩

好心你條撚樣$100都比唔起就咪撚玩油頭
家下買一盒二手野都要嫌三嫌四叫春真係笑大人個口可憐到咁
剪果日邊個師傅得閒就book邊個
但星期五六都會full
咁撚搞笑
呢度打底好似唔興用moouse
kevin murphy 嘅body.builder 幾好用
MM balm就嚟用晒
想問下有咩近似
上個post有清係咪話moroccan oil clay同balm差唔多
試唔試得過
有冇清可以俾下意見 thx
你咁熟都唔知咩
試下囉 等你包膠
會唔會貴
唔想再中伏,夾硬用晒
平均買三四樣嘢,仲有一樣伏
但又心思思想要試新嘢
有無師兄試咗隻Belafonto, 有咩評價?
近排都係用analogue paste, 尼隻正野
chrome同summer我都放埋一邊
我用呢兩隻,一隻令一隻啞
四分一中伏機會已經好好
不過中唔中伏呢啲好個人
人地中伏,可能擺起您頭度會變正嘢
有無details
易唔易洗
有無用粉紅豬嘅巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞