居屋2018(4)

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
你無睇新聞?
唔買
抽中有得簡先算啦,咁多人抽
房署律師咩好似3-4K
一個居屋屋苑幾座,每座房署用既律師事務所都唔同
我地問齊佢地,計計埋埋9-10k起
唔用房署律師就得5k有找
可能每個苑都唔同啦,我果度係收3-4k律師費(唔記得實數) , 房署律師黎,今年9月先交收完
屌,這些機會邊係屬於我

利申:白表2人
岩岩上網睇過律師費好似每座都唔同,3k到1萬都有,睇你好唔好彩了
講真, 喺度諗乜撚野律師費差飼乜乜柒柒
根本幾萬蚊攪掂
咁都驚唔夠錢咪撚抽居屋喇, 排公屋啦
至於裝修, 你窮既話痴塊膠地板就入去住都好過劏房啦, 20 幾萬講緊既已經係做埋地台床入牆櫃乜乜柒柒, 根本唔係必須

抽到都等於中六合彩
撻訂果幾個單位大多數係比房署整到漏報資產或入息, 果d係殺訂+刑事
就算有一兩單傻縮沙

你睇到都驚樓市跌唔買既話, 同果個傻既一樣中六合彩唔去拎錢
首期連SD連裝修傢私電器雜費
加埋講緊都成球
每月再要供雞幾野
仲有咁多轉售限制
跌市走唔到貨,升市要對政府對拆
白表都話捱貴租局住上
綠表的話真係要計好數先gogogo
當然啦
咁跌市 政府都同你對拆
唔通買半注六合彩 想中一注頭獎咩
我想講嘅係居屋唔等於六合彩
雖然對比私樓成本係低一截
但負擔亦唔算低
自住需求唔係話極度迫切我覺得應該要考慮清楚姐
其實綠表好多都係富戶 有機會俾人收返公屋
或者兩老戶主 佢地就走咗就變富戶
先去抽
綠表家庭多數住緊無急切需要志在投機拎240蚊玩下, 睇番往蹟樓市稍為吹淡己經會走好多, 個人覺得綠表長者既今次絕多數有得簡, 但三房數量始終太少要D運氣.
如果出面d樓一路跌到過年
房委會又唔減少折扣率
d人分分鐘中左都唔買
同16年個次一樣
無錯, 當年D朋友排到好後都仲有得簡青衣, 但最後諗左諗右都係無買
離島區裝左30萬up, 埋單可能40萬
睇下喺邊返工
如果有2房或以上白表無理由唔買, 今次中左唔要以後可能唔會再中或者唔會再合資格去抽, 綠表既話買果個位就真係要好鐘意, 即使無條橋既因素東涌新移民問題都好嚴重
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞