居屋2018(4)

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
我屋企暫時得我同阿媽,即使我娶老婆都係三個人300幾呎夠嘅,問題係我地公屋係市區阿媽話搬入新界仲要俾多啲錢唔抵,所以target 250-270萬啟德一房,若果今期唔中下期綠置居都有興趣
其實呢 重未公佈消息幾時攪珠
唔好聽東網9up
未收到編號既巴打 只係未處理到姐
有咩事緊要得過抽中居屋揀樓? 咁都唔得閒你味同房署申請遲d揀囉。 不過我同你講房署唔會幫你留。
到你延遲揀樓果陣比人揀哂就唔好怪人地叫你check智商
搞咩 我申單人白表
早排打去俾左個G開頭既number我, 岩岩上網睇先知原來係綠表number黎
今日屎忽痕再打又話未能完成指示
但係支票過左數, 玩咩呀
政府心諗 大把白表爭住買,怕咩
白表又想要市區唔該幫襯番地產商, 一舉兩得
當你綠表唔好咩,做到 95 按
仲有2900戶重建戶
點有得當 佢之後話我唔合資格DQ我點算
個市咁樣可能好多人寧願拎首期等私樓呢
廿幾萬爭四千幾個位 淨係俾重建+綠長玩完都無乜得剩
港豬澳通車後,抽到東涌的話仲去唔去馬
唔要啦
今日終於過咗數
我都過左數 但21728000都仲係報錯顏色
DLLM, 搞撚左咁耐, 數又未扣, no.又未冇
早啲出世煩少堆野
屏欣苑個位真係好拎正,隔離巴士站
行過啲又西鐵站輕鐵站,買"食送"又係附近
圖書館遊泳池對面就係
經過見到啲人開始上樓睇,個個出返黎嘴角含春
個盤幾多年後放返出去轉手都幾百萬返返黎
咁當時樓爆
爆到要增加成數去引人買居屋 變相減價
咁夠膽買既都算係勇士既
300萬有找有間3房鐵路都算好抵
仲要79%折扣 到時補2成地價層樓就係你
裝修同家電點樣20萬得呀 唔好玩啦

同埋稅果到你唔知市價係幾多你點預?
所以唔會豪裝,有d野要用舊
我現在用佢講52折計返市價,再加上折後價除2得出9萬幾,呢家市況市價有跌冇升啦
你都係煩抽唔抽中先
綠長都唔係無敵嫁
我都係 單白 佢比g開頭number 比我
你打過去 個電話會唔會先同你講你輸入既資料唔正確 然後再話幫你搜尋?
攪珠後,跟果組號碼順左有排名次序
佢地順序去對果組既資料,到時先check你有無填錯,無問題叫你補資料,有就DQ,劃走你
過灑就出信比你,信上寫名你幾月幾日幾點到場簡樓
一日3場,每場係大堂等夠鐘入去,入去會嘟信barcode一齊聽講座,再之前佢排位順序一綠一白叫號碼入去簡樓,你㑹發現中間無左號碼就係DQ左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞