【颱風追擊】1823號 百里嘉 BARIJAT(27W)+1822號 山竹 MANGKHUT(26W) #7

1001 回覆
54 Like 9 Dislike
凝視我別再只看山竹
絕對有,遲遲未北
點解仲未轉向呢
我非你杯茶,也可盡情地喝吧
 可以準備定禮拜一10點全世界迫車返工了
希望下個post 討論氣氛會好返啲,大家唔好再理啲搞事搏存在感既煩膠啦
唔順眼既回覆唔理就可以
上年有架荷蘭機T10 下降到
不過啲乘客好似都係落唔到機 ground 太大風開唔到工
機會一定有
要睇山竹轉北時機同角度
暫時各大機構主要都係預測風眼唔會掂到菲北陸地。
上年隻鴿,十號都有機降落
小小建議:不如以後喺出面開個颱風XX集中討論區,然後學術台用返旬post討論

旬post標題唔吸引,會少好多小學雞入黎,冇咁易推上熱門
本來呢o的post睇人鬧交都睇到無哂反應
我問影唔影響我班機唔撚可以係學術討論咩?
但見到你呢個咁on9既問題真係人唔笑狗都吠 下次會唔會連搭咩車去機場都變學術討論
可唔可以分析下點解個北向量比預計小左?
同問
我睇windy都見到 但只要風眼唔掂地就唔會減弱得太勁?
依家都癡撚線, 想知幾日後班飛機仲飛唔飛, 唔死去搵航空公司 CS 問, 反而上討論區問, 仲要係問幾日後發生嘅事

唔識就梗係要問啦, 但係連問嘅對象都問錯就直頭 on99。
相對地,係
一早知
定係要去到133,134E先會轉
希望問果d都飛唔到啦 安全緊要呀
你覺得而家問CS 又會答到我咩? 關於飛機既野淨係可以問CS, 咁氣象既野你同問天文台啦,呢到討乜撚野論呢?
有氣象專家亦提醒公眾,5日後的預測變數仍大,現階段不宜過份恐慌。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞