【颱風追擊】1823號 百里嘉 BARIJAT(27W)+1822號 山竹 MANGKHUT(26W) #7

1001 回覆
54 Like 9 Dislike
答你飛到,但最後airline cancel,咁你係咪渣住個電話同機師講:連登仔話ok架?

其實唔洗睇到自己真係氣象學家咁重要
大交合不嬲都以唔準出晒名
依家仲要集中資源moon實粒牛肉
忍到手唔覆D問ON9問題/講ON9野既人, 真係想討論既人就嬴
跟本果D人入黎係純搞事
佢鬼唔知問呢到D人答唔到咩/甚至跟本唔想問呢D問題,
係要做佢心目中認為撚緊風膠既事之嘛
佢地以為自己好型架
最好就係友佢地自己吠, 吠完又冇人理佢, 冇癮咪走囉
好似班假膠,得閒凸個頭出嚟撩人注意攞存在感。
百里嘉(27W)
HKO每小時定位&距離

1040 T1

1100 20.8N 118.3E 460km(ESE)

1200 20.8N 118.2E W0.1 450km(ESE)
1300 20.8N 118.1E W0.1 440km(ESE)
1400 20.8N 118.1E STNR 440km(ESE)
1500 20.8N 118.0E W0.1 430km(ESE)
1600 20.8N 117.9E W0.1 420km(ESE)
1600 20.8N 117.9E W0.1 420km(ESE)
1700 20.8N 117.8E W0.1 410km(ESE)
1800 20.8N 117.7E W0.1 400km(ESE)
1900 20.7N 117.6E S0.1W0.1 400km(ESE)
2000 20.7N 117.4E W0.2 380km(ESE)
2100 20.7N 117.3E W0.1 370km(ESE)
2200 20.6N 117.2E S0.1W0.1 370km(ESE)

2300 20.6N 117.0E W0.2 350km(ESE)

0000 20.6N 116.9E W0.1 340km(ESE)
0100 20.6N 116.7E W0.2 320km(SE)
0200 20.6N 116.5E W0.2 310km(SE)
0300 20.6N 116.3E W0.2 290km(SE)
0400 20.6N 116.1E W0.2 280km(SE)
0500 20.7N 116.0E N0.1W0.1 260km(SE)
0600 20.7N 115.9E W0.1 250km(SE)
0700 20.7N 115.7E W0.2 240km(SE)
0800 20.7N 115.6E W0.1 230km(SE)
0900 20.7N 115.4E W0.2 220km(SE)
1000 20.8N 115.3E N0.1W0.1 200km(SE)
想靜靜雞行近d引起我地注意
完全封鎖呢個功能真係好正
個post好清新
希望大家唔好再理d煩膠
追風就追風啦。又嘈乜鬼。
原來已經行到200公里

一路都冇理過佢
呢條怨婦嚟搞事㗎,唔使理佢
琴日睇到好似話要叉爆尿袋抗災
唔準都唔會自相矛盾下wa

個個入黎 唔係問幾時掛八 就問飛唔飛得

係咪真係答你唔飛得 你就唔會再打去airline問 然後唔會去機場 直接係屋企訓到過哂時間 都唔介意?

有人唔識 d用詞 唔明點解 好聲好氣問 都有人答
正如幾個post都有人問DH係乜
佢簡化左 有Reader睇唔明 咪一樣大把人答
搭巴士 我追呢幾個post都唔知見過幾多次同一條問題 同1個答案

再講
我自己聽日 13號就飛 朝早機 
就算9月10號當日 我預牛肉(百里嘉)係弱 都有可能落大雨
我純粹怕落雨 半夜無車 要去好遠先有通宵巴士 10號個時考慮緊今晚到機場訓
而delay 都冇辦法 反正就算3號波 都可以唔飛得
你咪起我底睇下我有冇入黎問? 我有冇入航空升降個post問?
仆你個街 我自己打去airline問架咋
一個人連基本分析(唔關氣象知識事)
係連要問邊個parties都唔知
咁既人 就算比人屌都抵啦
仲要唔少人 好似當自己係老細 呢度d人係員工咁
「唔講咁多 幾點有八號」「到底有冇假放」
呢d係咩態度?

仲有個d假膠
真係唔需要同佢地嘈 最好連屌都廢事
佢地多數只係一群 比人屌完唔憤氣既人
有幾多個比人block哂既假膠
一開始唔係入黎問幾號波 然後比人屌完唔憤氣 每次風post都入黎搵人嘈?
根本佢地一開始就係想放假
公我嬴字你輸
中既 就放緊假 係安全地方un un腳 潛水唔出聲
唔中既 就扮假膠上黎抽水搵人嘈 博存在感 慰藉下之前比人屌完唔憤氣既心情
直接無視 連負評都唔洗 討論返就算
教育局表示,由於香港天文台預料在上午十一時至下午一時改發三號熱帶氣旋警告信號,幼稚園、肢體傷殘兒童學校及智障兒童學校今日停課。
航空交通個條link應該放第一頁第一句

班人無咁好心機睇到咁落
其實幾時有講過10號要出街睇戲食飯?
明明剩係見過有人問有無8號
氣象撚有咩好追擊
以上產品均使用電腦預報系統直接輸出, 過程不經人手修訂,其預測與天文台發出的預測或個別氣象站所錄得的資料可能有出入。

https://maps.weather.gov.hk/ocf/help_uc.html
一句到尾 某d風膠以為自己係氣象專家 惡撚過d狗 乜撚野俾次教訓 笑撚死 真係想知佢地有乜撚野準備 入防空洞?
手動完全封鎖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞