【颱風追擊】1823號 百里嘉 BARIJAT(27W)+1822號 山竹 MANGKHUT(26W) #7

1001 回覆
54 Like 9 Dislike
可能免得下午突然變壞俾人插
早啲放定風,等下午班唔洗返
安全啲
前幾日出邊唔係有一個咩?
係都要死入黎釣魚都冇計架喎
颱風咁撚細嘅系統都日日改預測

仲講預測幾十年氣候變化,2020年12月西太平洋、北極、南極表面海溫都估唔撚到啦

收集幾次完整極間冰期數據,先好講預測啦
留意番係 d 咩人先會將個 post 轉話題/攪破壞
咁呢度係颱風追擊嘛
咁多氣象學家喺度緊係入黎問啦
西
OK THANKS
天文台話10點掛
好撚煩
下次開topic標題講明純學術討論
想討論會唔會掛波就另外開一個post咪算

氣象專家話唔算學術就唔算
佢好似係話10點
俾你估下估下
唉 無計
請假先
其實#7已經有2個分流post嘅link
個個都關注山竹多過T3 呢個風
15號台中午南會唔會已經食烈風?
我見天文台預個風14號晚8點係菲律賓對出海面,時速應該巔峰-250km/h

唔講飛唔飛得,希望咁問唔會被屌
百里嘉(27W)
HKO每小時定位&距離

1040 T1

1100 20.8N 118.3E 460km(ESE)

1200 20.8N 118.2E W0.1 450km(ESE)
1300 20.8N 118.1E W0.1 440km(ESE)
1400 20.8N 118.1E STNR 440km(ESE)
1500 20.8N 118.0E W0.1 430km(ESE)
1600 20.8N 117.9E W0.1 420km(ESE)
1600 20.8N 117.9E W0.1 420km(ESE)
1700 20.8N 117.8E W0.1 410km(ESE)
1800 20.8N 117.7E W0.1 400km(ESE)
1900 20.7N 117.6E S0.1W0.1 400km(ESE)
2000 20.7N 117.4E W0.2 380km(ESE)
2100 20.7N 117.3E W0.1 370km(ESE)
2200 20.6N 117.2E S0.1W0.1 370km(ESE)

2300 20.6N 117.0E W0.2 350km(ESE)

0000 20.6N 116.9E W0.1 340km(ESE)
0100 20.6N 116.7E W0.2 320km(SE)
0200 20.6N 116.5E W0.2 310km(SE)
0300 20.6N 116.3E W0.2 290km(SE)
0400 20.6N 116.1E W0.2 280km(SE)
0500 20.7N 116.0E N0.1W0.1 260km(SE)
0600 20.7N 115.9E W0.1 250km(SE)
0700 20.7N 115.7E W0.2 240km(SE)
0800 20.7N 115.6E W0.1 230km(SE)
0900 20.7N 115.4E W0.2 220km(SE)
咪係囉 我問你呢個專家又唔答我
好鬼傷心
岩岩 K1
要MON住個風
時速250
辛苦爸爸了
下午班?
有無巴絲呢幾日在墾丁做live ?
超過50%內容係嘈交
王騎咪開左個羅
係班弱智要入黎
多謝你不斷update
好似真係好誇張咁 聽到啲人講勁過溫黛所以都忍唔住要留意下個風 睇嚟真係吹到正 不過香港太多人對颱風視而不見 完全係狼來了
希望到時touchwood打到嚟無論係人定動物都可以平平安安
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞