【颱風追擊】1823號 百里嘉 BARIJAT(27W)+1822號 山竹 MANGKHUT(26W) #7

1001 回覆
54 Like 9 Dislike
佢哋唔係睇有冇假
係見證香港史上最強颱風對香港有幾大破壞
2008 鸚鵡
百里嘉(27W)
HKO每小時定位&距離

1040 T1

1100 20.8N 118.3E 460km(ESE)

1200 20.8N 118.2E W0.1 450km(ESE)
1300 20.8N 118.1E W0.1 440km(ESE)
1400 20.8N 118.1E STNR 440km(ESE)
1500 20.8N 118.0E W0.1 430km(ESE)
1600 20.8N 117.9E W0.1 420km(ESE)
1600 20.8N 117.9E W0.1 420km(ESE)
1700 20.8N 117.8E W0.1 410km(ESE)
1800 20.8N 117.7E W0.1 400km(ESE)
1900 20.7N 117.6E S0.1W0.1 400km(ESE)
2000 20.7N 117.4E W0.2 380km(ESE)
2100 20.7N 117.3E W0.1 370km(ESE)
2200 20.6N 117.2E S0.1W0.1 370km(ESE)

2300 20.6N 117.0E W0.2 350km(ESE)

0000 20.6N 116.9E W0.1 340km(ESE)
0100 20.6N 116.7E W0.2 320km(SE)
0200 20.6N 116.5E W0.2 310km(SE)
0300 20.6N 116.3E W0.2 290km(SE)
0400 20.6N 116.1E W0.2 280km(SE)
0500 20.7N 116.0E N0.1W0.1 260km(SE)
0600 20.7N 115.9E W0.1 250km(SE)
0700 20.7N 115.7E W0.2 240km(SE)
256已經見到毒撚
你up乜9 個動機點同
識唔識中文
本港現時吹偏北風,風力較弱。按照現時預測路徑,百里嘉會在今日下午稍後最接近本港,於香港以南約100至200公里附近掠過。隨著百里嘉靠近珠江口,本港今日日間漸轉吹東風,風力會有所增強,間中有狂風驟雨。天文台會視乎本港風力變化,在上午十時後考慮改發三號強風信號。

百里嘉係貝碧嘉d老友黎
又係距離200公里都起唔到風
扣錢
個風今日愈快轉向,就愈細機會中呂宋角
咁就唔會太西
一句
錢緊要D定命仔緊要D?
係啊
佢鐘意返學多過係屋企
27W 百里嘉 JTWC BIN C之旅

#1 CPA TO HK:83km
#2 CPA TO HK:167km
#3 CPA TO HK:181km
#4 CPA TO HK:178km
#5 CPA TO HK:167km
#6 CPA TO HK:193km
#7 CPA TO HK:176km
#8 CPA TO HK:195km
#9 CPA TO HK:187km

26W 山竹 JTWC BIN C之旅

小字表示當時預報時間尚遠,數字實際意義不大,不應跟之後預報數字作比較

#1-#13 CPA TO HK:too far to forecast
#14 CPA TO HK:713km
#15 CPA TO HK:569km
#16 CPA TO HK:374km
#17 CPA TO HK:220km

#18 CPA TO HK:46km
#19 CPA TO HK:87km
#20 CPA TO HK:83km
咁弱能人士既你都有機會可以早放既
山竹咁西關副高同東北季候風共同影響? 有咩因素會行番北少少?
問左幾個po巴打都唔答,自己搵算
想問以下時間飛唔飛得

日期 15/9/2018
時間 3:15pm
航空公司 united airline
Flight number UA 179
起點 New York Newark airport
終點 Hong Kong

唔想返既意思係想hea唔返想抖 唔駛解都明啦
平時打八號果種香港人唔瞓教等消息心態

我話驚危險,請問提供左乜資訊令你覺得危險同唔想返工係同一個意思?

連登仔學好中文同邏輯先好追風ok?係又比負評唔係又比負評,用下大腦
痴撚線呢度d 人講多兩句就咒人死
你班氣象毒撚會唔會太黑心呀
呢度班友係咁痴線
大佬呀唔好睇啲唔睇啲啦

麻煩問飛唔飛得果d係下面個post擺低:
日期
時間
航空公司
Flight number
起點
終點

[ATC]熱帶氣旋與航空交通集中討論區

http://lih.kg/biwhcS
命仔 巴打啱
去隔離航空post問啦
第一版有link

香港預測 60公里晾過 本身預測打香港 而家打澳門
中國預測 150公里晾過 本身預測打陽江 而家打茂名
唔可以怕危險,唔可以怕死
lm
睇清楚會員名未呀
咒人死嗰個琴晚做緊伸手黨問幾時八號港島有冇雨 關我哋班 focus 響個風嘅人撚屌咩
搵到位就鬧 點知支槍又指錯人 發文之前開眼睇清楚喇
咁講法你響度留言 即係你係氣象毒撚 不用分得那麼細
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞