其實Joey首『黃色大門』有咩隱喻?

382 回覆
151 Like 47 Dislike
以前好多野都好美好,以前hocc同軒仔好fd 但依家佢地好似都無乜來往,得番joey同軒仔
唔係呀 你攞張繼聰同條垃圾流濃比 人地叫張生呀
咁樣仲好啦,睇清楚班偽人嘅真面目 好嘅時候就圍威喂,有難比人封殺個個就唔出聲疏遠
聽原作聽到有啲頭暈,聽返eason平衡返先
https://youtu.be/YAUvxkVYdi4
呢個角色,曾經張繼聰都擔當過一段時間
唔覺得佢有擔當過,張生識作曲(木紋 ) 彈結他 拍戲 拍劇都掂,條廢柴淨係識洗女人錢
記得有集星星同學會明明都淨係請HOCC同Joey
係HOCC好心話帶埋流濃上去
其實成日都幫流濃 可惜個人本身就係廢
點幫都無用
流濃鍾意hocc hocc一直當佢兄弟
介紹人比佢識
幫佢揾公司 有咩job就預佢
同joey一齊 成日揾流濃三人行做煙幕
eg hocc homecoming 演唱會 big4 大四喜

本身joey同流濃都唔熟
hocc上得多大陸做舞台劇 分左手冇耐
同左鄧九雲一齊 joey就同流濃
跟住hocc就自此有佢冇我
明明大家都係同一班fd
勁慘囉hocc 點解唔可以係容生容小姐唔出席啲私人飯局?次次wyman生日hocc都冇去到,佢兩個就鬼咁happy
joey初初入行都係hocc介紹啲fd佢識
joey 同wyman上呀姐個飲食節目,都有講係因為hocc,呀姐先會識joey
本身鍾意呢首歌
依家先知首歌係咁解讀
原來天窗都關事
突然明白點解2014年1月1日叱咤唱《天窗》喊成咁
除左獎項原因之外 何韻詩就係台下聽住佢唱呢首歌
無需開多一鎗
容是你的姓 黃是你愛的

https://youtu.be/QDS-kOtxhoA
唔係紅是你愛的咩
原來hocc同joey有段咁深遠既淵緣
之前有報導好似傳阿y係流膿同joey既紅娘
原本有咁嘅故事響入面
呢排日日聽,唔知會唔會聽到轉機
作其實好多正歌
放假聽好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞