其實Joey首『黃色大門』有咩隱喻?

382 回覆
151 Like 47 Dislike
真心定假膠呀? 其他公司嘅marketing真係唔夠蛋記勁架
講緊當年呀
勁落本賣廣告,K房、雜誌、電視都有
依家...........佢見人地搞Youtube佢先搞咋
我都講緊當年呀
踩低人地枱高自己 宜家就話希望樂壇百花齊放 假撚到
不如你睇下維基佢既出碟日子先啦
佢公司打壓其他歌手已經佢上左位之後既事啦

個樂壇參與既人同歌曲流行度相比佢岩岩出道個陣下滑左唔少,再加上佢依家已經係天后,想百花齊放有咩咁出奇
原來係真心膠 何韻詩遲佢兩年出道,之後佢兩個有緋聞,蛋記做咗幾多野打壓佢,係咁抹黑佢,加上當時得佢可以同容爭女金,05年容攞女金 “你地唔係her我呀嘛“ 嗰陣大家都凳呀詩唔抵,你仲好意思講佢公司打壓其他歌手已經佢上左位之後既事?之後呀kay憑囍帖街彈起,勁快就有新聞話佢淫 又話同eason有路,你睇返佢地當年啲新聞啦,eason擺明知係咩人做。如果佢上咗位仲要打壓其他歌手真係仆街,你仲話佢真心想百花齊放?如果佢真係想,當年就唔會咁仆街啦。你做佢fans冇問題,但有啲仆街野唔係下下都盲撐嘅
講緊當年呀
勁落本賣廣告,K房、雜誌、電視都有
依家...........佢見人地搞Youtube佢先搞咋
我都講緊當年呀
踩低人地枱高自己 宜家就話希望樂壇百花齊放 假撚到
不如你睇下維基佢既出碟日子先啦
佢公司打壓其他歌手已經佢上左位之後既事啦

個樂壇參與既人同歌曲流行度相比佢岩岩出道個陣下滑左唔少,再加上佢依家已經係天后,想百花齊放有咩咁出奇
原來係真心膠 何韻詩遲佢兩年出道,之後佢兩個有緋聞,蛋記做咗幾多野打壓佢,係咁抹黑佢,加上當時得佢可以同容爭女金,05年容攞女金 “你地唔係her我呀嘛“ 嗰陣大家都凳呀詩唔抵,你仲好意思講佢公司打壓其他歌手已經佢上左位之後既事?之後呀kay憑囍帖街彈起,勁快就有新聞話佢淫 又話同eason有路,你睇返佢地當年啲新聞啦,eason擺明知係咩人做。如果佢上咗位仲要打壓其他歌手真係仆街,你仲話佢真心想百花齊放?如果佢真係想,當年就唔會咁仆街啦。你做佢fans冇問題,但有啲仆街野唔係下下都盲撐嘅

叫撚左你睇下佢出碟既日子先講啦
我無話過英皇無做過啲仆街打壓其他歌手既野喎

你自己都識話05個拎女金個陣啦
03年佢憑我的驕傲已經紅到仆街啦

英皇啲濕鳩野唔駛多講啦,大家都有眼睇
無左Neway同啲大水候助大聲勢,就住就用啲陰質招去唱衰其他公司歌手呀嘛

去到依家連啲雜誌都少左師奶買,咪開始做番啲其他公司已經一早發展左既Online Marketing - 擺片上Youtube,又簽KOL做歌手、搞電競去吸引人注意囉
我幫你講埋啦,英皇唔只打壓其他公司既歌手,仲打壓埋自己公司既歌手
見到個歌手出完碟反應麻麻就唔再理佢地,只係係咁意幫佢地上大陸接Jobs

好彩啲既上去拍下戲搵到兩餐晏仔,唔好彩既就只係係到渾渾噩噩等佢地份長命約完
想知有邊間公司唔會放逐d谷唔起既歌手?
Joey好歌真係多到數唔晒
你懂的
難生存係事實,只係佢靠勤力同專注去贏其他對手
Pish
有冇會去睇hocc?
佢嘅歌我識好少,驚會悶
Pish
我覺得一日有女助手, 一日都唔會復合, 條女助手厚面皮到一個點
留名等睇joey去睇hocc演唱會踩場 !
佢地friend返,應該會到場,但唔會上台
即係Joey同C hing 散左, hocc 先肯睬番佢 .... 到時上台搶咪唱"最後勝利"
一齊唱勞斯萊斯
最近佢係咪停晒產?
Joey唔係最近出答案之書咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞