其實Joey首『黃色大門』有咩隱喻?

382 回覆
151 Like 47 Dislike
創意分75

但…

兩首歌個「讓那」
估唔到佢會喊,唱到令人覺得好心痛
為左支持一個公開奶共既歌手
屌人地d product overprice
https://youtu.be/uUkATp6fkQQ

有人將2首歌放埋一齊
音質麻麻都聽到起雞皮
未追曬個post,但啲遺憾回憶標曬出黎
有冇菇祖fans記得魚絲情侶鏈
仲有hocc 006 hobb 925
(佢地2個互相做對方和音時會用黎落credit
006代表goo=hocc, hobb=joey)
呀真係好遺憾
屌你老味
咁撚好心機
如果張敬軒唱的話講得通嘅

好撚癲
我一直覺得紅屋頂"讓那"開始果段啲音變調果下怪怪地,
咁樣一拼埋成件事順哂,
好似根本係一首歌拆出黎咁

Y文真係神到仆街
嗰陣仲成日FF佢地會某日某個演唱會合唱然後公開
到祖兒唱勞斯萊斯嗰陣真係有諗過會成真
小鹿係指最真實,可以釋放自我既容祖兒

紅屋頂提到可以比小鹿避雨已經講到好明,容祖兒幾時可以做番自己,隨時可去搵番何韻詩一齊度過困境

另一句 一人同行 行進卡通片
一個人無得同行 隨非有兩個自己

最後一句 真想給你見到他
就係屋入面(收埋左)既自己好希望比何韻詩/anyone 見到小鹿(真實既自己),即係容祖兒好想唔需要再收埋
想知jy同師兄散咗未
未 前排比人影到睇完世界盃一齊去旅行
前排kenny做hin嘉賓,我都有一秒ff過總有一日佢地會去對方嘅concert
祖兒唱出黎嗰種少女味真係令人心都軟埋
可唔可以都試下菇祖反應
肯定轟動全個攣界

條鏈其實真係戴得好高調
但和音第一次聽 好sweet呀
咁925係乜
Anniversary,我唔記得嗰陣點追朔出黎了
好似係菇好耐之前嘅blog
往事呀
突然諗起嗰陣tvb祖嗰集霎時感動
我想當年都係睇佢blog搵線索
同一班追菇祖嘅朋友一齊睇concert又好開心,台上面個兩個望住對方甜笑又係勁sweet,此情不再
其實"如無意外"係咪講師兄? HOCC同完師兄, JOEY又係同師兄, 其實個關係都幾複雜
hocc邊有同過師兄呀 佢16年dear friend concert 講過如無意外係寫比梅姐
三年又三年呀嘛
我淨係記得佢好誠懇咁講「詩詩,能夠遇到你」唔知咩
好鬼肉麻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞