其實Joey首『黃色大門』有咩隱喻?

382 回覆
151 Like 47 Dislike
https://youtu.be/CcGbJMHwW_s

Super Furry Animals《Dim Bendith》
諗清楚先好入去聽, 知道呢個事實前我超鐘意首歌 覺得好正
歌手除咗要唱得好之外,唱埋首歌嘅意思出黎 打動到聽眾真係無敵 能夠做到咁樣應該一兩隻手數得哂
Lm
Lm
Sorry who is Canaan?
下真係咩?我有去睇memento都唔知添
你get到d咩msg
唔係指師兄咩?
睇返忘條片
喊到停 就知幾痛
仲要本人唱出嚟
如果你係想hocc好,就唔好想佢地一齊返啦 雖然直到宜家冇人知佢地分手真正嘅原因,但感覺上joey係想結婚,而且嗰陣聚少離多,流濃乘虛而入,所以最後分手
其實佢2個仲有(渴望晨曦的女孩)「容祖兒」同(睡王子)「何韻詩」呢一對歌曲。

樓主聽埋應該更加清楚佢地嘅關係同對愛情嘅睇法。
除非祖唔係蛋記就有少少想佢地一齊返
祖好似仲係菇既初戀
至於分手又唔好賴哂祖,個排都傳菇周圍flirt
佢地真係好襯
就算宜家都覺得佢地既故事好美好
啲雜誌話菇周圍flirt真係對菇有啲唔公平囉 嗰陣佢巡賈寶玉,十二金釵都係女,啲記者知菇性取向,就求其攞啲合照或者影佢地一齊出街做新聞,有金釵都講過張相唔係佢但就寫佢名啲記者根本唔知頭唔知路,嗰段時間雖然佢地多咗相處 比較熟絡,但如果咁都叫flirt真係唔知講乜好 祖生日菇都即刻飛返香港同佢慶祝,但就係嗰晚出事
如果佢地一齊返(雖然100%冇可能),蛋記一定又抹黑菇架啦,嗰陣都有份寫臭菇 蛋記真係勁撚賤格
我當改篇歌咁聽,就好似80年代好多都改日本歌黎翻唱
個陣我有睇,知道連名都寫錯,所以初時都唔信
但後來睇到佢之後同九雲同助手單野就覺得十二金釵既野都可能係真,只係唔係記者影到個次
陰道入面藏著春卷 ,唔怪之唱親都喊
上youtube, ig search ‘菇祖’
呢隻天碟 除左全身暑假 其他都係神曲
係咪掉返轉
hocc偷食無數次
Fyi

冇圖 何韻詩新歡好索好靚
https://lih.kg/330893
窗簾就他媽的是藍色而已
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞