其實Joey首『黃色大門』有咩隱喻?

382 回覆
151 Like 47 Dislike
經巴絲講解完就明晒,原本直頭唔知彩虹橋同呢啲有關

18分鐘前
Y文有mon post?
Y文:我想問問「飛象日日雲上表演」係咪講啲仔日日響jeoy面前鳩fing fing,但佢都冇反應,因為佢鐘意女仔?
呢句嘢好有畫面喎;如果你覺得夾硬,好可能係你個腦筋比正常人發展得冇咁健全咁囉
其實恐同者好得人驚
真心 好恐怖
掉轉hocc首紅屋頂黎聽 個旋律同黃色大門一樣
你咪當係玩具恐龍囉......下一句都唔make sense啦學你咁講衣櫃點收埋個花園
其實成首詞個畫面好魔幻好童話 又小鹿 又天使 又飛象 又火箭 又彩虹長橋
無必要要諗到咁寫實
冇必要同佢爭論,始終層次差太遠,如同對牛彈琴
雨革個時d人講野完全冇point 剩係係咁攻擊人性取向
未追曬個post,但啲遺憾回憶標曬出黎
有冇菇祖fans記得魚絲情侶鏈
仲有hocc 006 hobb 925
(佢地2個互相做對方和音時會用黎落credit
006代表goo=hocc, hobb=joey)
呀真係好遺憾
有咩歌?

Hobb和音:In the end、夜半敲門、花見、癡情司
Hocc和音:Lucky star(開頭嗰幾下笑聲)、愛一個上一課
點樣可以將佢掉轉聽?
我都係聽人講
會唔會係隨口up當秘級?
所以要搵人試
夜半敲門d係成日話有 但真係唔係幾聽到
有冇秒數提供
未追曬個post,但啲遺憾回憶標曬出黎
有冇菇祖fans記得魚絲情侶鏈
仲有hocc 006 hobb 925
(佢地2個互相做對方和音時會用黎落credit
006代表goo=hocc, hobb=joey)
呀真係好遺憾
有咩歌?

Hobb和音:In the end、夜半敲門、花見、癡情司
Hocc和音:Lucky star(開頭嗰幾下笑聲)、愛一個上一課
夜半敲門d係成日話有 但真係唔係幾聽到
有冇秒數提供[img]assets/faces/dog/haha.gif[/img] [img]assets/faces/dog/haha.gif[/img]

由2:18開始聽,後面嗰啲(wooo....)
樓主開心啦
百合咪花囉,收埋喺衣櫃入門嘅百合->花園 天使應該喺指對方,小鹿係心情,飛象可能講緊男人
成隻歌都係一大堆symbols
終於等到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞