我係黑滴女事主

458 回覆
1544 Like 180 Dislike
事件我已經詳細講過,唔再講多次。只係回應幾個問題。

1.線下交易
有紀錄顯示幫我call車朋友的確係喺滴滴平台搵到司機,滴滴嗰邊亦證實司機有發佈過同程紀錄,但後來刪除。

點解會變咗私下付款係因為司機要求,call車嘅大陸朋友其實係朋友嘅細妹,一個普通乘客唔識呢啲程序,鬼知咁樣會無保障,而且司機要求線下交易喺大陸係好常見,啲人以為俾現金無乜分別,司機要求咪照做。

至於點解司機會咁要求,通常就係因為唔想同平台分成,所以唔係乘客貪小便宜,而係司機貪小便宜。

紀錄顯示係司機要求分開付款

2.滴滴回應
滴滴話線下交易佢哋唔負責。問題係點解會出現咁多線下交易?呢個明明係滴滴嘅漏洞嚟,我喺香港call咁多次車,從來無司機要求線下交易。而喺大陸,就有好多人曾經試過遇到司機要求線下交易。

例如滴滴之前單姦殺案,涉事司機都係用線下交易呢種手法,喺姦殺發生前一日,有個女仔坐涉事司機嘅車,發生咗同我相似嘅事,最後成功逃走,但第二日就發生咗姦殺案。

3.司機監管
啱啱諗起一樣嘢,之前記者問我時未諗到,就係我懷疑當初朋友喺平台搵司機嘅時候,搵到嘅唔係司機,而係司機隔離位扮乘客嗰個。因為後來我叫老豆打電話救我嘅時候,明明我俾嘅係司機電話,但接聽嗰個就係司機隔離條友。

姐係你call車,就算跟足程序,接你單嗰個都未必係載你嗰個。

另外,我發現滴滴除咗兩單著名嘅姦殺案,仲有好多單犯罪案件,包括另一單虐殺、綁架、性騷擾......
報出嚟嘅已經好多,無報案嘅仲有幾多自己諗。

4.恐嚇事件
我講出經歷後受到大量騷擾,琴日收到騷擾電話,連日來一直有大陸人恐嚇我,話要傷害我性命、打斷我隻腳等,搞到我精神差唔多崩潰。

佢哋一邊話我唔返大陸報警就等於講大話(但我明明有咁多證據),一邊就話我夠膽再去大陸就傷害我。我知道大陸有好多人已經知道件事,佢哋認得我,見到隨時可以買起我。我本身今個星期會返大陸報警,但而家唔敢返,我坐黑車都大難不死,唔想就咁無咗條命。同埋我回應埋今次事件嘅嘢以後會徹底收聲,唔會再講任何關於政治嘅嘢。

最後,唔好問我點解咁蠢坐滴滴黑車,嗰下買唔到高鐵票又唔識搭咩車,我都好後悔,不過更加後悔係講咗件事出嚟,令自己再次陷入險境。

(五毛可以繼續話我係作嘢,你覺得安全你咪繼續搭,我唔阻你。)
你咁長篇最後其實想講咩?
澄清?澄清d 咩?
勸世文?勸人唔好番終國?
又話後悔講出黎
之後又繼續長篇大論介要無重點
發神經
慘到 坐黑滴仲要俾班五毛屌
唔好再坐喇
今次當執返身彩
原來係你
拍片,不過以後唔會再拍嗰類片啦。
女仔一個人真係唔好周圍去..咩地方都一樣,只係發唔發生係你身上
偷睇男朋友電話睇到喊
https://lih.kg/683581

樓豬on9唔係第一次
港女真係冇腦
支那狗你俾人姦殺關我撚事
死返去用微博啦
樓豬講咁多嘢都係想人follow佢姐
上次呢個po又係想r人follow佢條仔嘅youtube channel
綠茶婊陣味出晒黎
又諗住拍埋啲垃圾片上youtube呃view?
過多最小一百年等紅衛兵個班死哂,第一輪後代死埋先叫有些小民智
一於瘋狂dislike
起完底
關我撚事
我係昆山龍哥,其實我沒死..............
我係超人 依加要去消滅銀河系侵略者
以後少啲返大陸玩
寧願去台灣玩好過啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞