即影即有貼相 / 集中討論post (10)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
This ?
The first run will feature a P7 color film made of original Polaroid P7 material. Future editions will feature different film stocks, colors, and styles.
其實佢攞過期舊料整「產品」賣,堅係眾籌緊一個研究嘅,back都真係純支持。但我無咁多,只能買產品,而唔係實驗品 
佢話收埋左四隻新料未公佈,的確見佢條片係有張成像唔差既相影玩具,同第一水影女人張相效果差幾遠
咁等佢下次kickstarter 再講
等睇開光
記得係光綫充足地方先影
ebay入左五盒100c,唔洗千五蚊,希望捱到savepackfilm生生性性一日

玩即影即有真係會增加對富士既憎恨
連運費?
所差無幾啦
全包
又夠涼又好天
sx7p/600 film會唔會敗部復活
定係繼續紅到乜乜紅咁呢?
sx70
typo
o岩o岩先見到個post

想問下有冇巴打知道邊度仲有1200菲林賣?
未過期個d
部野差不多10年前買落, 玩哂d菲林就收左皮
ebay又貴到痴線, 好難買得落手

部SX70就真係唔識得玩
玩左10盒菲林都只係得10幾張係真係影得到...
好似玩親菲林機都係要燒錢既
o岩o岩先見到個post

想問下有冇巴打知道邊度仲有1200菲林賣?
未過期個d

如果一定要原裝1200 只可以醫悲
亦只會係影出來黃色果種效果
新SPECTRA冇話停產
但已冇再出好耐

部SX70就真係唔識得玩
玩左10盒菲林都只係得10幾張係真係影得到...
好似玩親菲林機都係要燒錢既

SX-70唔難呀
咩菲林都係夠光為大前提

想問下呢兩部有乜分別
想買比女朋友
用嘅相紙唔同,下面嗰部唔符合一般女仔審美。建議你望吓第一頁,同埋睇吓相紙咩價位再考慮 
第一頁死圖呀
睇住第34頁先啦
fujifilm sq10 同 sq20邊部好啲
上網好少講sq20
但價錢差唔多
20試用過,係一部內置數碼相機、修圖App同印相功能嘅「即影即有」。可以瘋狂影啱先印,提高成功率。

利伸:無晒Feel,儲都唔會儲。
慣咗 
咁sq10 會推介嗎?
利申:新手 想買第一部即影即有
20我只係最初睇過下
我覺得如果錢OK嘅
有新買新囉

1根據之前巴打講好似好易壞/新機
2個樣好薯 (636系中囯製果款為藍本)/古董機

買俾女友? 
如果可以大D我揀盒型630/635系彩虹機
如果想方便拎我揀SONAR摺機

唔介意炒相紙 我會推Sx70 /680
樣贏晒
想影到野都係買返fuji好
膽粗粗訂左Instant Magny 35 ,
希望冇伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞